Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hatalmas csata, győzelemmel!

Kósik Soma parádés védéseivel hatalmas csatában győztük le a Miskolcot. Rakonjac 5 gólt lőtt.

PVSK-Mecsek Füszért - Miskolc VLC 10-9 (3-2, 3-2, 0-1, 4-4)
E-On Férfi Vízilabda OB I. Alsóház, középszakasz 6. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

PVSK: Kósik Soma, Horváth Zsombor, Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Opacak Toni, Ivan Basara, Tóth Péter, Nenad Stojcic, Rakonjac Zlatko, Csacsovszky Erik, Krizsán András, Macsi Patrik, Lajkó Márton Mihály, De Blasio Domenico, Barát Ferenc. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gólszerzők: Rakonjac 5, Csacsovszky, Csaba, Lajkó, Tóth P., Opacak (PVSK), illetve Njegovan 3, Somlai 2, Hegedűs I., Jakab, Petkovics, Milicsics (Miskolc).

MVSZ | A mérkőzés jegyzőkönyve >>

- Elől megfelelő önbizalommal és magabiztossággal kell a helyzeteinket értékesíteni. Ha ez meglesz egy jó kis meccsen akár nyerhetünk is – nyilatkozta Lukács Gergely vezetőedző a mérkőzés előtt és így is lett. De ne szaladjunk ennyire előre.

Az első negyed 6. percében jártunk, amikor megszületett az első gól, a miskolci center Milicic talált be kapunkba. Beindult a gólgyártás és a negyed végén az eredményjelzőre azt is írhattuk volna, Rakonjac - Miskolc 3-2. Vezetünk! A második negyed PVSK-s találattal indult Tóth Péter révén (4-2). A Miskolc egy akció- és egy centergóllal egyenlített, jelezve a pécsieknek, nem adják fel. Megint jött Rakonjac 5-4, majd a játékrész végén Csacsovszky Alex 6-4-re módosította az állást, kétgólos előnnyel fordulhattunk.

A 3. negyed hatalmas csatát hozott egy találattal, amit a miskolci Njegovan szerzett. Kósik Soma parádézott és védéseinek köszönhetően tudtuk tartani előnyünket, úgy, hogy gólt nem tudtunk lőni. Kivédekeztük tehát ezt a játékrészt és jöhetett a végjáték. 6-5-re vezettünk.  Jött a tűzijáték, mindkét oldalon négy-négy góllal. A Miskolc csak közelíteni tudott, de egyenlíteni nem, így megtartva előnyünket 10-9-re nyertük a mérkőzést az alsóház 2. helyén álló vendégek ellen.

A csapat legjobbja kapusunk Kósik Soma és öt góljával Rakonjac Zlatko volt, de az egész csapat extrát teljesített. A közönség felállva, vastapssal köszönte meg a pécsi sikert. A PVSK-Mecsek Füszért a ma esti győzelmével már matematikailag is elérte azt, hogy a bajnokság hátralévő részétől függetlenül elkerülte a kiesés zónát. Tehát nyugalom, lehet küzdeni a jobb helyezésekért!

Lukács Gergely: - Nagyon büszke vagyok a csapatomra! Az első perctől kezdve nagy szívvel és kellően agresszívan küzdöttünk és a mérkőzés nagy részében jól is játszottunk. Nem foglalkoztunk sem az esélyekkel, sem a téttel, egyszerűen tettük a dolgunk, hajtottunk az elejétől a végéig, és ez ma győzelmet ért. A csapat nevében szeretném megköszönni a fantasztikus közönségünk buzdítását. Nagyon sokat segítenek nekünk!

Az OB I. alsóházának állása:

1. Debrecen, 30 pont 
2. Miskolc, 28 pont 
3. Szentes, 27 pont 
4. Kaposvár, 21 pont 
5. UVSE, 17 pont 
6. PVSK-Mecsek Füszért, 16 pont 
7. Tatabánya, 6 pont 
8. KSI SE, 4 pont