Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Már az első negyedben eldöntöttük

Esélyt sem hagyva, végig nagyszerű és bátor játékkal, extra védekezéssel győztük le a Tatabányát.

PVSK-Mecsek Füszért - Tatabánya 12-6 (5-1, 3-2, 3-2, 1-1)
E-On Férfi Vízilabda OB I. Alsóház, középszakasz 3. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

PVSK: Kósik Soma, Horváth Zsombor, Surányi László, Csacsovszky Alex, Opacak Toni, Ivan Basara, Tóth Péter, Nenad Stojcic, Rakonjac Zlatko, Csacsovszky Erik, Krizsán András, Csaba Márton, De Blasio Domenico, Duvnjak Starcevic Borna. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gólszerzők: Rakonjac 3, Csacsovszky E. 2, Csacsovszky A. 2, Basara 2, Horváth Zs., Lajkó, Surányi (PVSK), illetve Tatár, Regős, Garancsy, Kiss Gy., Salamon A., Francsics (Tatabánya).

A mérkőzés előtt nagyon bizakodó volt a hangulat, mindenki győzelmet várt, bár tudtuk, hogy nem lesz könnyű. A ráúszásnál a labdát a Tatabánya hozta el, de ebből csak egy kihagyott lövés lett. A 6. percben jártunk, amikor megszereztük a vezetést Rakonjac akciógóljával (1-0). Ugyanebben a percben Rakonjac már a második találatát is megszerezte (2-0). A Tatabánya szépített (2-1), de megint jött Rakonjac (3-1), illetve Csacsovszky Erik és Csaba Márton is lőtt egy-egy gólt. 5-1 volt az eredmény és még csak az első negyed ment le.

Ettől kezdve már csak arra kellett ügyelnünk, hogy a kényelmes előnyünk ne olvadjon el. Így is tettek a fiúk. A 2. és a 3. negyedet is 3-2-re nyertük és az utolsó játékrészt már 11-5-ös előnyel kezdtük. A 4. negyedben sem engedtünk ki, de talán már tudat alatt éreztük megvan a győzelem. Kiss Gyula révén még szépített a Tatabánya, de egy perccel a vége előtt Surányi is betalált, döntetlenre (1-1) hozva a végső negyedet és beállítva a 12-6-os végeredményt.

Kósik Soma 67%-os védési statisztikájával, illetve Rakonjac Zlatko három góljával csapata egyik legjobbja volt. A Csacsovszky testvérek 4 (2-2) találattal járultak hozzá a sikerhez.

Végre kijött a lépés és egy nagyszerű és bátor játékkal nyertük ezt a nagyon fontos mérkőzést. 7 pont lett a két csapat közti különbség és ez nyugalmat adhat a további küzdelmekhez. Legközelebb Kaposvárra utazunk, majd a Miskolcot fogadjuk.

Az OB I. alsóházának állása: 

1. Debrecen, 27 pont
2. Miskolc, 22 pont
3. Szentes, 21 pont
4. Kaposvár, 15 pont
5. UVSE, 14 pont
6. PVSK-Mecsek Füszért, 13 pont
7. Tatabánya, 6 pont
8. KSI SE, 4 pont