Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Győzelem és tizenhárom hármas

Nagy csatában gyűrtük le a Jászberényt és a kilencedik helyről várhatjuk a folytatást.

Jászberény - PVSK-PANNONPOWER 87-91 (21-18, 20-24, 18-21, 28-28)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 26. forduló. Jászberény, Belvárosi Ált. Isk.
Vezette: Benczur, Pozsonyi, Balogh.

Jászberény: Cohn 4, Caffey 21/9, Horváth Á., Dramicsanin 11/6, Sherman 34. Cs.: Rakics 11/9, Cseh 6, Soós. Vezetöedzö: Szrecsko Szekulovics. 

PVSK-PANNONPOWER: Nelson 5/3, Popadic 32/18, Bíró 12/3, Budimir 17/6, Horti 12. Cs.: Harazin 2, Demeter 2, Antóni 9/9, Bödör. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Bár az első kosarat mi dobtuk (Horti talált be közelről), utána tíz pontot kaptunk zsinórban. Ránk ijesztett tehát a Jászberény, de az ijedtség azért nem tartott sokáig, az első negyed végén már ott voltunk a nyomukban. A másodikban pedig az előzés is összejött: tény és való, hogy csak közvetlenül a nagyszünet előtt, de a lényeg mégis csak az, hogy összejött – ráadásul úgy, hogy a negyed közepén megint ellépett tőlünk a házigazda gárda kilenc ponttal. A mieink azonban nem zuhantak össze, Popadic és Nelson a legjobbkor talált be kintről, így a második negyed után nálunk volt az ugyan minimális, de mégis csak előny.

A fentiek fényében meg sem lepődtünk, hogy ideges csapatok jöttek ki az öltözőből: előbb alig akart valaki betalálni, utána meg felváltva estek a kosarak, csak hogy senki se tudjon megnyugodni egy pillanatra sem. Míg nálunk szépen megosztoztak a játékosok a kosarakon (az utolsó negyed előtt már négyen is kétszámjegyű pontot dobtak), addig a Jászberény elsősorban Sherman centerjátékára épített: ő a negyedik negyed kezdetén 25 pontnál tartott. Amire aztán az utolsó tíz perc kezdetekor még gyorsan rányomott ötöt – tiszta szerencse, hogy Marko Popadic sem tétlenkedett, és gyorsan egymás után bedobott két hármast. Ismét csak felváltva estek a kosarak, lehetetlen volt megtippelni, melyik gárda kerül ki győztesen – különösen azért nem, mert Sherman továbbra is tarthatatlan volt, mi pedig remekül dobtuk a triplákat (az utolsó negyedben hatot küldtünk a helyére). Az utolsó percekben el tudtunk kicsit lépni, de a végén feljött a Jászberény négy pontra – ám nem remegtek meg a pécsi kezek, helyére mentek a büntetők is, így fontos győzelmet arattunk. Mivel ugyanis a Kecskemét kikapott a Szolnoktól, a miénk a kilencedik hely, így vághatunk neki a középszakasz középházának.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a fiúknak, nagy győzelmet arattunk egy erős csapat otthonában. Remélem, hogy vége a böjtnek, és a jövő héttől teljes csapattal tudunk majd játszani.Közzétette: PVSK-Panthers – 2016. március 19.