Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Itthon nyerte idegenbeli meccsét a PVSK

A bodai pálya használhatatlansága miatt a PMFC műfüvén, idegenben nyert a Vasút.

Labdarúgó mérkőzés: Boda ÖSE - PVSK 0-1 (0-0)
Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 18. forduló. Pécs, PMFC Stadion u. műfüves pálya 150 néző
Vezette: Bánfai (Székely, Rókus)

PVSK: Németh - Antalovics, Cvenits, Szakály, Somogyi – Király(Rigó), Kőnig, Koronics(Majoros), Erdős – Miltner, Arató Játékos-edző: Szabó Dávid

PVSK gól: Arató Zs.

Nagyon jó, hogy vannak műfüves pályák. A legzordabb időben is „biliárdasztal” marad a "talaj", lejátszható rajta egymás után akár tíz meccs is, nem változik az állaga. Így volt ez szombat délután, a Boda volt a pályaválasztó a PMFC pályán. Az sem baj, hogy nincsenek ülőhelyek, hangosan beszélő sem működik, legtöbb helyen eredményjelző sincs, egyszóval, ha a nézőket is jobban kiszolgáló műfűvesek lennének, még jobban érezné magát a szurkoló, de ez már egy másik történet.

Az első félidőben négy nagy helyzete is volt a PVSK-nak, de egyiket sem sikerült értékesítenie. A vendégek egyetlen kapufáig jutottak. A 40. percben König került ígéretes helyzetbe, de a kapu fölé lőtt. Sőt egy perc múlva is volt helyzetünk, de az is kimaradt. 0-0 volt a félidő.

​A második félidőt is lendületesen kezdte a pécsi csapat. Az 50. percben egy nagy bodai, az 51.-ben meg egy nagy pécsi helyzet maradt ki, az utóbbinak Miltner volt a főszereplője. Szerencsére nem sokáig kellett várni, a mindent eldöntő találatra. Egy jobboldali lapos beadás után Arató perdített a bodai kapuba, 1-0 a PVSK javára. Továbbra is élénk volt a mérkőzés, bár a Boda elsősorban pontrúgásokból veszélyeztetett, a szép támadásokat a Vasút vezette, mégsem nyugodhattak meg a PVSK hívek. Még két szép Erdős lövés, néhány formás vendégakció, és az izgalmas végjáték után Bánfai játékvezető végre lefújta a meccset. Ezzel a győzelemmel a tavaszi szezonban három nyert meccsel kilenc pontot gyűjtött a PVSK!  Csak így tovább fiúk!

Szabó Dávid játékos-edző: „Egy nehezen induló  meccsen, nagyon jól játszottunk, sokat veszélyeztettük az ellenfél kapuját, de a nagy helyzetek kimaradtak. Úgy érzem, a játék képe alapján maximálisan megérdemeljük a három pontot. Gratulálok a fiúknak!”

Nyilas LászlóBoda ÖSE - PVSK 0-1 (0-0)

Közzétette: PVSK Labdarúgó Szakosztály – 2016. március 12.

Kapcsolódó képgaléria