Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Visszaléptette felnőtt női labdarúgó csapatát a PVSK

A PVSK vezetése és a szakmai stáb úgy döntött, hogy az NB II-ben szereplő női labdarúgó csapat a tavasz folyamán nem vesz részt a további bajnoki küzdelmekben.

A döntés hátteréről, és okairól a vezetőedzőt, Csaba Ferencet kérdeztem: 

- A hír igaz, szakmai és személyi okok vezettek el idáig, bár a kettő szorosan összefügg egymással. Sajnos, különböző okok miatt megcsappant a felnőtt együttes létszáma, és emiatt az edzéseken is kevesebben vettek részt, és ez a szakmai munka rovására ment. Voltak olyanok, akik külföldön vállaltak munkát, néhányuknak állandóan munkahelyi problémájuk volt, sokan a hétvégén is dolgoztak, emiatt meccsre sem tudtak mindig eljönni. Megint mások tanulmányaik miatt nem tudtak edzésre sem járni, de egészségügyi problémák is sújtották a csapatot. Hangsúlyozni szeretném, hogy a visszalépés csak a felnőtt együttesre vonatkozik, az utánpótlás csapatunk edzése és versenyeztetése is, a megszokott mederben folyik tovább. A felnőttekre vonatkozó döntésünket megküldtük az MLSZ-nek, és jeleztük azt is, hogy amennyiben rendeződnek a problémáink, akkor ismét indulunk a bajnokságban. A Szövetség ezt tudomásul vette, így már a vasárnapi székesfehérvári mérkőzésre sem utazunk el. A bajnoki pontjainkat, és az elért góljainkat is törölte az MLSZ.

- Még annyit, nekem személy szerint is át kell gondolnom szerepemet a pécsi női labdarúgásban. Mindemellett köszönöm azoknak, akik a nehéz időszakban kitartottak, és a nem mindig optimális körülmények ellenére is vállalták a munkát.

Nyilas László