Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nagyon kellett, nagyon jól jött

Nem játszottunk látványos meccset – de ez legyen a legnagyobb baj: a győzelem ugyanis összejött.

PVSK-PANNONPOWER - SZTE-Szedeák 83-74 (17-16, 28-20, 23-18, 15-20)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 23. forduló. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok 1300 néző
Vezette: Farkas, Söjtöry, Vida.

PVSK-PANNONPOWER: Nelson 14, Popadic 23/6, Bíró 5/3, Budimir 10, Horti 23. Cs.: Harazin 6, Demeter 2, Czukor, Antóni. vezeteődző: Csirke Ferenc.

Szedeák: Tucker 26/15, Armelin 7, Molnár 4, Csirics 13/3, Vette 15/3. Cs.: Moravcsik 7/3, Juhos 2. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Ha egy meccs ötödik percében az eredményjelzőn az egyik csapat neve mellett hét, a másiké mellett pedig három pont ál, akkor azért sejthető, hogy nem ez a találkozó vonul be a látványos meccsek nagykönyvébe. Márpedig a szerdai, Szeged elleni mérkőzésünk így indult, s részben ennek jegyében is folytatódott: nem volt látványos a találkozó, de ezúttal ezt simán megbocsátotta a közönség – mivel végre győzelmet láthattak a szurkolók.

Az első negyedben azért ránk ijesztett a Szeged, vagyis egészen konkrétan Anthony Tucker: a vendégek légiósa egymás után dobálta a hármasokat (a félidőben már ötnél tartott), így nem tudtuk leszakítani Nikola Lazics csapatát. Aztán a második tíz percben már összekapták magukat a mieink, leginkább Horti Bálint, aki korlátlan úr volt a palánk alatt: igaz, jó passzokat is kapott, de azért azokat be is kell dobni – és ő dobott, dobott, dobott, megállás nélkül. Javarészt neki köszönhető, hogy a szünetben már valamelyest megnyugtató volt az előnyünk.

A harmadik negyed elején aztán persze kiderült, hogy szó sem lehet hátradőlésről: a szegediek végig ott voltak a nyakunkon. Volt, hogy egészen közel értek, volt hogy egészen eltávolodtak, s mivel mindkét gárda hullámzó teljesítményt nyújtott, eléggé megijedtünk, amikor előbb Horti, majd Nelson állt ki sérülés miatt - ha ők nem tudtak volna visszatérni, komoly gondban lettünk volna a negyedik negyedben. Szerencsére azonban mindketten visszatértek, így az utolsó játékrészben már csak arra kellett ügyelni, hogy megtartsuk az előnyünket. Végül kilenc pont maradt meg belőle – legyőztük tehát a vendégeket, s ezzel el is léptünk egy kicsit tőlük. Nagyon kellett ez a győzelem, s nagyon jól is jött: egy kicsit most fellélegezhetünk.

Csirke Ferenc: - Gratulálok a fiuknak! Egy nagyon hektikus és ideges mérkőzést sikerült megnyerni. Nagy volt a tét és ez eléggé rányomta a bélyegét a játékra. Nagyon jól védekeztünk, próbáltuk lassítani a Szegedet, ez néha sikerült, néha nem. Megyünk tovább, nagyon kemény mérkőzések várnak ránk. Úgy érzem ma igazi hősök voltak a játékosaink!

Horti Bálint: - Örülök a 23 pontomnak, de ha egyet sem dobtam volna és a csapat így is nyer annak is ugyanúgy örülnék. Kiszolgáltak a srácok, ezt köszönöm! Ahogy én belülről éreztem, a védekezése nem volt tökéletes a Szegednek és a gyorsindításainknak sem találták mindig az ellenszerét. PVSK-PANNONPOWER - SZTE-Szedeák

Közzétette: PVSK-Panthers – 2016. március 9.