Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Ezernél is többen teljesítették a Pécs-Harkány távot

Egészen pontosan 1129 volt az indulók száma, soha ennyien nem vettek részt e rendezvényen, és ez új nevezési rekordot jelent! Szabó Tünde a PVSK versenyzője nyerte a női egyénit.

A Decathlon futás és kerékpáros verseny 32. Pécs-Harkány:

Néhányan biciklivel, még többen váltótagként, sokan a váltóból egyénire „váltva”, és volt aki „csak” simán futotta le a 25 km-et. A kerékpárosok indultak elsőnek, nekik a táv rövidebb volt, a csarnótai elágazásnál volt a cél. A befutónál régi ismerősbe, Hirth Istvánba botlottam, aki nemcsak versenyzőit kísérte el, de versenybírói feladatot is ellátott, ő a következőket mondta: – Jó ötlet volt, hogy a kerékpárosok is indulhattak az idén, remélem ez hagyomány lesz ezután. Körülbelül 30-35 perc alatt érnek ide a versenyzők, köztük az én klubom, a Pécsi Junior Kerékpáros Egyesület kerekesei is ott vannak az indulók között. Az idő jó, némi hátszél is segít, úgyhogy jó eredményeket várok.

Igaza lett, 35 perc körül feltűnt a győztes a ceglédberceli Sasvári Dániel. Történelmi napon (első harkányi-futási bringaversenyen), történelmi győzelmet aratott. Herke Szabolcs a kerékpáros verseny egyik szervezője is elégedett volt: – A legfontosabb, hogy nem volt baleset! A másik jó dolog, hogy mindenkit tudtunk regisztrálni a célban, tehát, aki elindult be is ért. Jövőre hosszabb távon tervezzük a futamot.

A futóknál már nagyobb volt a szórás, a Tesco-ig viszonylag együtt futott, de ezután fokozatosan szétszóródott a mezőny. Sokan, mivel nem először vettek részt, már rutinosan beosztva erejüket, taktikáztak a távon. Meglepetés nem született, mivel az esélyes, tavalyi győztes Nagy Tamás, a Kaposvári Építők futója ért először a célba. Ő egyébként egy váltó első tagjaként is szerepelt, és menet közben nyergelt át egyénire. Beérkezése után arról kérdeztem, milyen volt a verseny: – Szerencsére feljavult az időjárás, némi szembeszél volt, de egyáltalán nem volt zavaró. Nekem ez az első nagy versenyem volt az idén, és nagyon örülök, hogy a tavalyi első hely után ismét nyertem.

Közben izgatottan figyeltük a hölgyek befutóját, hiszen izgultunk Szabó Tündéért. A PVSK atlétája  nem okozott csalódást, és fölényesen nyert a hölgyek mezőnyében. – Nehéz volt a táv, mert, bár a szél nem zavart, viszont 25 km-t ugyanolyan nehéz lefutni, mint a 30-at. Mindenesetre nagyon örülök, hogy nyertem, ez a verseny már az olimpiai felkészülés része. – mondta az eredményhirdetés után.

Baksai Tamás Harkány polgármestere, Hegyi Ákos a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Dr. Kiss Endre, a Szigetvári Takarékszövetkezet elnöke, dr. Őri László pécsi alpolgármester, Czerpán István a PVSK elnöke, és Freier Balázs főszervező, ( PVSK) adták át a díjakat.  Jó hangulatú, kitűnően szervezett rendezvény volt, ahogy mondani szokták, Jövőre veletek, ugyanitt!

A helyszínről tudósított: Nyilas László

---
A Decathlon futás és kerékpáros verseny 32. Pécs-Harkány hivatalos eredménylistája >>

A Decathlon futás és kerékpáros verseny 32. Pécs-Harkány képei >>Kapcsolódó képgaléria