Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Újabb szoros és bosszantó vereség

Hiába játszottunk három negyeden keresztül jól, a 2. játékrész eldöntött mindent.

Miskolc - PVSK-Mecsek Füszért 9-8 (2-1, 5-1, 1-3, 1-3)
E-On Férfi Vízilabda OB I. Alsóház, középszakasz 2. forduló. Miskolc Kemény D. Uszoda

PVSK: Barát Ferenc, Horváth Zsombor, Surányi László, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Ivan Basara, Lajkó Márton Mihály, Nenad Stojcic, Rakonjac Zlatko, Csacsovszky Erik, Krizsán András, Csaba Márton, De Blasio Domenico, Duvnjak Starcevic Borna. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gólszerzők: Petkovic 3, Milicsics 2, Njegovan 2, Hegedűs I., Jakab D. (Miskolc), illetve Basara 4, Surányi 2, De Blasio, Horváth Zs. (PVSK).

Egy kicsit az ismeretlenbe ugrottunk a Miskolc elleni mérkőzésen, mert ellenfelünkkel még nem játszottunk az első osztályban. Szoros és kiélezett volt az 1. negyed, csak 1:11-nél született meg a mérkőzés első találata a Miskolc révén (1-0). Itt nem ért véget a játékrész, mert 1-1 találattal 2-1-re módosult az állás, a PVSK-nál Basara volt eredményes. Jött a 2. negyed és az egyenlítés, ismét Basara büntetődobásától zörrent a vendéglátók hálója. Érdekes, hogy az egyenlítés után nem a Miskolc torpant meg, hanem mi, és hihetetlen, de öt gólt kaptunk sorozatban, 7-2-es állásnál fordultak a csapatok.

A szünet után (talán) féltünk egy nagyobb vereségtől, de nem ez történt. A 3. és 4. negyedben is a PVSK-Mecsek Füszért irányította a játékot és mindkét etapot 3-1-re hoztuk. A végjátékban 9-8 után még 4 percünk volt az egyenlítésre, vagy akár a mérkőzés megnyerésére. A vége előtt 50 másodperccel Lukács Gergely időt kért, de a megbeszélt figurából nem született gól, így a Miskolc nyerte a mérkőzést.

A következő ellenfelünk a Tatabánya, aki az UVSE ellen 9-9-es döntetlent ért el.

Az alsóház állása a 2. kör után: 

1. Debrecen 26 pont 
2. Miskolc 22 pont 
3. Szentes 17 pont 
4. Kaposvár 13 pont 
5. UVSE 10 pont 
6. PVSK-Mecsek Füszért 9 pont 
7. Tatabánya 5 pont 
8. KSI 3 pont