Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

NB I.: Egyetlen kosár döntött

Ismét a szimpatikus vesztes szerepét osztották ránk – de, talán most voltunk a legszimpatikusabbak.

PVSK-PANNONPOWER - TLI-Alba Fehérvár 86-88 (20-23, 24-22, 23-23, 19-20)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 20. forduló. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok 1200 néző
Vezette: Benczur, Török, Minár.

PVSK: Walker 6/6, Popadic 21/9, Bíró 6, Budimir 28/18, Horti 13.Csere: Czukor 8/3, Harazin, Demeter 2, Bödör 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Alba Fehérvár: Chery 15/3, Myles 9/3, Pearson 23, Spurlock 17/9, Lóránt 1. Csere: Supola 4/3, Wright 9, Simon B. 2, Csorvási 5, Filipovics 3/3. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Az Alba Fehérvár elleni csata, ha az előzményeket vagy éppen a kereteket nézzük, nem sok jót ígért számunkra. A fehérváriak a tabella első harmadában vannak, mi a hátsóban. Az Albának öt légiósa van (pénteken voltak olyan percek, hogy mind az öten a pályán voltak), nekünk négy, de abból egyik (Anthony Nelson) sérült, a másik (Veljko Budimir) gyenge formában kosarazik. Ennek fényében olyan nagyon meg sem lepődtünk, amikor az első negyed elején elhúztak a vendégek – azon már inkább, hogy szépen visszajöttünk a meccsbe az első tíz perc lefújása előtt.  Ez különösen azért volt férfias munka, mert már ekkor pályára lépett Czukor Bence és Bödör Bence, akik korábban tényleg csak másodperceket kaptak a vezetőedzőtől. Aztán a második negyedben csatlakozott hozzájuk Demeter Attila is, úgyhogy tényleg mindenkit bedobott a mélyvízbe Csirke Ferenc. Csapatunk azonban ettől cseppet sem zuhant össze, sőt, végig ott voltunk a fehérváriak nyakán – a nagyszünetre semmi sem dőlt el.

A harmadik negyedben aztán úgy festett, elment a hajó: a 25. perc környékén 65-51-re mentek a vendégek. Na, innen lett 67-65 nekünk – úgy repesztettünk egy 16-0-t, hogy attól az egész közönség lázba jött. S aztán ez a láz a legvégéig kitartott – mert a csapat is kitartott, olyan küzdést láthattunk, amilyenre mindig is vágytunk. Vetődtek a labdákért a kosarasaink, testi épségüket sem kímélve ugrottak a lepattanókért, s közben azért szépen dobáltak is, így a legutolsó pillanatig nekünk állt a zászló. A legvégén azonban a fehérvári Spurlock bevágott egy hármast, s ezzel az Alba megnyerte a meccset – mégis, állva tapsolt a pécsi közönség. Kikaptunk egy jóval erősebb csapattól, de ez a vereség mégis sokakat bizakodással tölthet el.

Csirke Ferenc - Gratulálok az Albának! Nem tudok mit mondani. Hányadik ilyen meccsünket buktuk az idén. Walker az első negyedben megsérült, de nem ez volt a lényeg. Többször hibáztunk a meccs folyamán, 20 lepattanót szedtek ellenünk és volt 19 eladott labdánk, ez nagyon sok. Nem is értem, hogy lett a végén majdnem egál az eredmény. Maximális tiszteletem a csapaté és fantasztikus volt megint a közönség. Nem tudom, hányadszor kell egy ilyen mérkőzés után a padlóról felállnunk, de akkor is megcsináljuk, küzdünk tovább.PVSK-PANNONPOWER - Alba Fehérvár4. negyedben...

Közzétette: PVSK-Panthers – 2016. február 26.