Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A hétvége első állomása a Vasas lesz

Mozgalmas hétvége előtt áll a PVSK-Mecsek Füszért. Pénteken a Vasashoz, vasárnap a Debrecenhez utaznak vízilabdázóink. A két mérkőzéssel idegenben zárjuk az alapszakaszt.

A Vasas az előző 12. fordulóban a Honvéd csapatát fogadta és nagy csatában 11-11-es döntetlent játszott. Jelenleg a tabellán előttünk állnak az ötödik helyen 17 pontjukkal. A PVSK-Mecsek Füszért az előző fordulóban a Margitszigeten fájó vereséget szenvedett a KSI-től és hatodik 9. ponttal megelőzve az UVSE gárdáját jobb gólkülönbséggel.

Novemberben az Abay Uszodában 8-9-re kikaptunk a Budapestiektől egy nagyon szoros és izgalmas mérkőzésen. Akkor nem sok kellet volna a győzelemhez. Ha hozzuk a Honvéd ellen mutatott formánkat lehet keresnivalónk a Komjáti uszodában.

Lukács Gergely vezetőedzőt kérdeztük csütörtökön:

A csalódást keltő KSI elleni vereség után, hogyan készültetek erre a mozgalmas hétvégére.

Az elmúlt két hét rengeteg dolgot tanított nekünk, többek között azt is, hogy egy sportoló, ha elkezd az esélyekkel foglalkozni, már veszít... A Vasas és a Debrecen is nagyon masszív, erős középcsapata a magyar bajnokságnak, nem véletlenül harcolnak mind a ketten a felsőházba jutásért. Szeretnénk meglepetést okozni és adott esetben a mérleg nyelve lenni, de ehhez magas szinten kell pólóznunk.

A héten egyenlőre a Vasas csapatára készültünk, őket próbáltuk kielemezni, a debreceni meccsre majd szombattól fókuszálunk. A hétvége biztos komoly terhelést fog jelenteni, de fizikailag nagyon jó állapotban vagyunk, nem lehet kifogás a két meccs.

Látsz reális esélyt az esetleges pontszerzésre a Vasas otthonában?

Pontot szerezni akkor fogunk, ha a felvesszük a kesztyűt, a védekezésünk rendben lesz és támadásokban kellő türelemmel kihasználjuk a lehetőségeket!

Program:

2016.02.19. 19:30 | Vasas - PVSK Mecsek Füszért
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 13. forduló. Budapest, Komjáti Sportuszoda

---
2016.02.21. 17:00  | Debrecen - PVSK Mecsek Füszért
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 14. forduló. Debrecen

---
3. kép: A "B" csoport tabellája a 12. forduló után (PVSK 6. hely)