Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nagyon fájó vereség a Margitszigeten

A második félidőben mindössze egy gólt lőttünk és ötöt kaptunk, végül ez lett a vesztünk.

KSI SE - PVSK-Mecsek Füszért 11-8 (4-4, 2-3, 2-0, 3-1)
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 12. forduló | Budapest, Margitsziget

PVSK: Barát Ferenc, Horváth Zsombor, Surányi László, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Ivan Basara, Lajkó Márton Mihály, Nenad Stojcic, Rakonjac Zlatko, Csacsovszky Erik, Krizsán András, Csaba Márton, De Blasio Domenico,Duvnjak Starcevic Borna. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gólszerzők: Miklós 3, Marnitz M. 3, Bicskei 2, Boros 2, Kardos A. (KSI), illetve Rakonjac 3, Stojcsics 2, Basara 2, Lajkó (PVSK).

A mérkőzés első találatát a KSI szerezte az első negyed 7. percében, de nem kellett sokáig várni Rakonjac Zlatko akciógóljával egyenlített a PVSK. Ez így ment a negyed végéig, a KSI megszerezte a vezetést, mi pedig kis idő múlva egyenlítettünk. A negyed vége 4-4 lett. A második játékrészt jól kezdtük és Rakonjac 2. találatával átvettük a vezetést. Most fordított volt a mérkőzés forgatókönyve. Mi vezettünk és a KSI rendre egyenlített. 6-6-os állás után ismét átvettük a vezetést (a mérkőzésen utoljára), emberelőnyből Nenad Stojcic lövése zörgette meg a KSI hálóját. A félidőben 7-6-os előnyel fordult a PVSK-Mecsek Füszért.

Jött a 3. negyed és a teljes összeomlás. Miklós Levente akciógóljával előbb kiegyenlített a KSI, majd a vezetést is megszerezte (8-7). Bár emberelőnyös helyzetünk is volt, mi nem tudtunk ellenfelünk találataira válaszolni és ez megpecsételte sorsunkat. Lukács Gergely időt kért, de nem tudta csapatát felrázni. A próbálkozásokat rendre mellélőttük, vagy a KSI kapusa védett. A végjátékban (8-7-es állásnál) megpróbáltunk kiegyenlíteni, de nem sikerült. Lajkó Márton kiállítása után előbb emberhátrányból, majd megúszásból, végül akciógólból zsinórban hármat kaptunk és ezzel el is dőlt a mérkőzés. Két perccel a vége előtt Basara szépített és ezzel kialakult a 11-8-as végeredmény.

Nagyon nehéz mit mondani a mérkőzés után. A második félidőben mindössze egy gólt lőttünk és ez lett a vesztünk. Nagy lehetőséget hagytunk ki, hogy feljebb lépjünk a tabellán. A KSI megszerezte a bajnokságban az első győzelmét és az a fájó, hogy pont ellenünk.

Lukács Gergely: - Dekoncentráltan és sok hibával játszottunk! A védekezésünk is lyukas volt, elől pedig minden második passzt rossz helyre adtunk. Hiába próbálkoztunk bármivel, ma semmi nem jött össze. A KSI megérezte a vérszagot és megérdemelten nyert. Az élet a legnagyobb tanító, ma komoly leckét kaptunk alázatból. Most nincs más választásunk, mint felállni a KO-ból, leporolni magunkat és dolgozni tovább, ahogy eddig is tettük!