Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szenzációs negyedik negyed és győzelem

Mínusz négyről jöttünk fel, és a 4. negyedet 5-1-re hozva megnyertük a mérkőzést.

PVSK-Mecsek Füszért - Honvéd 12-10 (2-4, 2-2, 3-3, 5-1) 
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság 11. forduló. Pécs, Abay N.O. Sportuszoda

PVSK: Barát Ferenc, Opacak Toni, Surányi László, Csacsovszky Alex, Macsi Patrik, Ivan Basara, Lajkó Márton Mihály, Nenad Stojcic, Rakonjac Zlatko, Csacsovszky Erik, Krizsán András, Csaba Márton, De Blasio Domenico, Kósik Soma. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gólszerzők: Basara 5, Rakonjac 2, Csaba M. 2, Stojcsics, Surányi, Csacsovszky A. (PVSK), illetve Kovács G. 4, Simon Roland 2, Fejős, Kiss G., Steinmetz B. (Honvéd)

A Honvéd úgy utazott hozzánk, hogy muszáj kijavítania az előző körben elszenvedett vereséget, a Fraditól ugyanis 2 gólt dobva kaptak ki a Kőér utcai otthonukban. Bár Barát Ferenc az első percben ötméteres büntetőt védet, az elején mégis kétgólos előnyt szerzett a Honvéd, köszönhetően a 4-ből 4-szer eredményes Kovács Gergőnek (1. negyed: 2-4). A 2. negyedtől a játék kiegyenlítetté vált a PVSK-Mecsek Füszért próbált közeledni ellenfeléhez, de a mérkőzés elején összeszedett kétgólos hátrányt nem sikerült ledolgozni. Félidőben 6-4-re a Honvéd vezetett.

A fordulás után a 3. negyed elején ismét a vendégek vették át a kezdeményezést Simon Roland akciógóljára még válaszolt Ivan Basara, de kaptunk még két gól és már 5-9 állt az eredményjelzőn. Kezdtünk aggódni, hogy elhúz a Honvéd és eldönti a mérkőzést. Alig telt el egy perc és Basara, illetve Csaba Márton találataival kicsit felzárkóztunk, megint megközelítettük a Honvédot két gólra.

Aztán jött a végjáték és az utánpótlás-válogatott Csaba Márton találata. Már csak egy gólos volt a vendégelőny, hogy aztán Basara 5:54-gyel a vége előtt egyenlítsen (9-9). Zsinórban négy hazai találat, alig akartunk hinni a szemünknek. És nem volt megállás: Surányi góljával átvette a vezetést csapatunk. Valamivel több mint 4 perccel a vége előtt Kovács Gergő kiállítása után időt kért Lukács Gergely. Nem csoda, hiszen 2 gólra növelhette volna előnyét a PVSK, miközben pár perccel korábban mínusz 4 volt a differencia. Macsi Patrik lövését végül György Dávid kivédte, a hazaiak 7-ese aztán a másik 7-es, Kiss Gergely szabaddobását blokkolták a túloldalon.

De ekkor már extázisban játszottak játékosaink és űztek, hajtottak minket a hazai szurkolók, akik között rengeteg gyerek volt. Zúgott a hajrá PVSK! Nem ment a Honvédnak, több lövés is sikertelen volt, látszott a játékosok tanácstalansága. A PVSK viszont olyan lendületbe jött, hogy Nenad Stojcic már a 11. pécsi gólt szerezte. De még itt sem volt megállás Ivan Basara 5. találatát is meglőtte (12-9). Vissza volt még 30 másodperc és 3 góllal vezetünk. A végén a Honvéd még betalált Fazekas Tibor révén (akciógól), így kialakult a végeredmény 12-10-re győztünk.

Mivel a 11. fordulóban az UVSE legyőzte a KSI csapatát, mindketten 9-9 ponttal állunk a tabellán. Mi jövő szombaton utazunk a KSI-hez és az ottani győzelem esetén ér nagyon sokat a mai bravúrunk.

Lukács Gergely (PVSK): - Az első három negyedben sem játszottunk kifejezettem rosszul, de a védekezésben elkövetett hibák miatt ellépett a Honvéd. Fontos része volt a mérkőzésnek a harmadik negyed vége, amikor is két gólt tudtunk lőni és visszajöttünk a meccsbe. A negyedik negyedben aztán tényleg emberfelettit produkáltak a srácok, hatalmas szívvel hajtottak. Ebben nagy szerepe van a csapategység mellett a közönségünknek is, akik végig teli torokból szurkoltak nekünk. Ez egy nagy közös siker, amiért rengeteget dolgoztunk, nagyon jó volt látni a boldogságot a játékosok és a szurkolóink arcán!PVSK-Mecsek Füszért - Honvéd | Ávettük a vezetést: 10-9

Közzétette: PVSK-Füszért – 2016. február 6.