Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-PANNONPOWER: Az utolsó negyedig bírtuk

Bár a negyedik negyed első percében még kilenc ponttal vezettünk, végül kikaptunk a ZTE vendégeként.

ZTE KK - PVSK-PANNONPOWER 80-71 (23-17, 18-24, 14-21, 25-9)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 17. forduló. Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 800 néző
Vezette: Cziffra, Györffy, Rácz

ZTE: Kinney 26/6, Govens 21/6, Kerpel-Fronius 8/6, Mohácsi 5/3, Pantelics 5/3. Cs.: Velkey 8/6, Fekete 3/3, Czinger, Krapics 1, Gáspár 3/3. Vezetőedző: Bencze Tamás. 

PVSK: Walker 6, Nelson 4, Popadics 26/12, Budimir 13/6, Horti 10. Cs.: Harazin 9, Bíró 3/3, Antóni. Vezetőedző: Csirke Ferenc. n F. Z.

Úgy kezdődött a zalaegerszegi meccsünk, ahogy azt sejtettük is: lendületes hazai rohamokkal, kicsit megzavarodott pécsi védekezéssel. Aztán eltelt pár perc, és elégedetten konstatáltuk, tényleg csak aprócska a zavar, hiszen a mieink szépen kidolgozott akcióiknak köszönhetően felzárkóztak a hazaiakhoz. Bár az első negyedet végül a zalaiak nyerték (mivel az utolsó percben két hármast is bevágtak), azért azt pontosan tudni lehetett, hogy ha egy kicsit összekapjuk magunkat, akkor gyorsan ledolgozzuk ezt a hat pontot. Le is dolgoztuk: a második negyed már a mi játékunkról szólt inkább. Jól dobott Popadic, adta a gólpasszokat Nelson, nagyot küzdött Horti Bálint, s máris egyenlőt mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyed megint csak idegeskedéssel kezdődött, egyik csapat sem találta meg az utat a gyűrűhöz – aztán persze helyreállt a rend, elkezdtek beesni a dobások, sajnos, nem csak a mi dobásaink, így az utolsó tíz percre maradt a döntés. Amely tíz perc indult egy Budimir-duplával, s ezzel már kilenc pont volt az előnyünk. Innen azonban gyorsan visszajöttek a hazaiak - öt perccel a vége előtt már csak három ponttal mentünk, két perccel később egál volt. A hazaiak légiósa, Kinney megállíthatatlan volt, tizennyolc (!) pontot dobott az utolsó játékrészben, s így egymaga eldöntötte a találkozó sorsát – végül kilenc ponttal nyertek a hazaiak.

Csirke Ferenc: - Az egész meccsen rosszul dobtunk, az utolsó negyedben meg kiváltképpen. A záró tíz percben vérszemet kaptak a hazaiak, a közönségük is hajtotta őket, Kinney elkapta a fonalat, és ennyi elég volt a győzelmükhöz.