Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Fruzsina, a kategória győztes

Asztalos Fruzsina, a PVSK U15-ös korosztályának játékosa kategória győztes lett. Az első helyért járó elismerést a BM-i Kosárlabda Szövetség díjkiosztó ünnepségén vehette át.

Valamiben elsőnek lenni azt jelenti a legjobb abban a korosztályban. Hogy fogadtad a döntést?

Természetesen nagyon boldog voltam, és köszönöm mindenkinek, akik rám szavaztak, a szüleimnek, akik edzésre visznek, a csapattársaimnak, és nem utolsó sorban edzőmnek, Debreceni Eszternek.

Mikor kezdted a kosárlabdázást?

Nyolcéves koromban, első edzőm Szentendrei Áron bácsi volt, ekkor a PVSE-ben játszottam. Majd átkerültem a Rátgéber Akadémiára, ahol jelenlegi edzőm, Debreceni Eszter volt a trénerem. Három évvel ezelőtt vele együtt jöttem vissza a PVSK-hoz.

Volt példaképed?

Természetesen, mégpedig Iványi Dalma. Sokat láttam játszani, imádtam a stílusát, a küzdőszellemét, egyszóval számomra ő az etalon ebben a sportágban. Azóta sokszor találkoztunk, de van egy nagy bánatom, hogy nem játszhattam együtt egy csapatban vele. Talán még ez a vágyam is valóra válik!

Mi volt a legszebb élményed eddig a sportágban?

A „Varga Ferenc Emléktorna”. Ott nagyon jól ment a játék. Illetve, az első meccsen kicsit gyengébben játszottam, és azután a második és a harmadik meccsen összeszedtem magam, és elértem a húsz pontot, valamint a torna legjobb játékosa címet is megkaptam. Egyébként mondhatom még a Rátgéber Akadémia csapatai elleni meccseket is, nekem ott rendszeresen jól megy a játék.

Milyen posztokon játszol?

Kettes és hármas poszton, de ha úgy adódik középen is. A védekezés talán jobban megy, bár szeretem pontokkal befejezni az akcióimat. A legtöbb pont, amit elértem 25 volt, néhány hármas is volt közte. Úgy érzem, a távoli dobásoknál javulnom kell, mert nem mindig koncentrálok eléggé, és a dobásokba sem mindig jól állok bele.

Van valami hobbid?

Nagyon szeretek rajzolni, és úgy gondolom jól is megy. Már egy rajzversenyt is nyertem. De a kosárlabda a mindenem, és az is marad!

Még pályafutásod elején jársz, de biztos gondolkodsz már a jövődről is!

Igen, nagyon szeretnék NB I-es játékos lenni, lehetőleg pécsi csapatban, és majd meglátjuk, meddig jutok el, a továbbiakban mit sikerül elérnem. Egy biztos, én mindent megteszek, azért, hogy jó játékos legyek!

​Edzője, Debreceni Eszter a következőket mondta Fruzsiról: - Nagyon jó mentalitású harcos, küzdő leányka. Semmilyen indokkal nem hagy ki edzést, ha lehet mondani, 120%-kal dolgozik a foglalkozásokon. Igazi csapatember, a védekezésben és a támadásban egyaránt hasznos játékot nyújt. Ha így folytatja, nagy jövő áll előtte, kívánom, hogy váljanak valóra álmai!

Nyilas László