Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Megválasztották a kosárlabdázók legjobbjait

A BM-i Kosárlabda Szövetség évértékelő ünnepségén a PVSK kosarasai öt díjat vehettek át.

Hagyományosan a Szent György fogadóban tartotta az elmúlt év díjátadó, értékelő ünnepségét a sportág Megyei Szövetsége. Az eseményen megjelent Bodnár Péter az Országos Szövetség Főtitkára, (vele később interjút is olvashatnak ugyanitt) Janovics László a BM-i Kosárlabda Szövetség elnöke, és a sportág prominens személyiségei közül sokan, valamint a díjazottak, edzőik, illetve képviselőik.

Janovics László a Megyei Szövetség elnöke sikeresnek és eredményesnek ítélte az elmúlt esztendőt. A díjazottaknak gratulált, de egyben kiemelte, hogy a jelenlévők példaképek is, munkájukkal, magatartásukkal irányt mutatnak a fiatalabb korosztályoknak. Felhívta a figyelmet arra, hogy az örvendetesen emelkedő játékos létszámot nem követi az infrastruktúra fejlődése, ezen a területen feltétlenül javulni kell.

Bodnár Péter méltatta az előző esztendőt, a megyében folyó, elsősorban az utánpótlásra kihegyezett oktató-nevelő munkát, és azt, hogy például Pécsett három első osztályú csapat is van.  A szakemberek képzése a legfontosabb feladat, a TAO jótékony hatásának eredményeként megnövekedett a csapatok száma is, itt a cél az, hogy az edzéseket megfelelően képzett, elegendő létszámú edzői kar vezesse.

A szavazáson számos PVSK-ban szereplő játékos is kategóriájának legjobbja lett, ők a következők:

Felnőtt profi férfi játékos: Halász Ákos
U15 Leány játékos: Asztalos Fruzsina
U16 Fiú játékos: Nagy Kevin
U21 Fiú játékos: Czukor Bence

Baranya Megye 2015. évi profi edző különdíját a PVSK-PANNONPOWER szakmai vezetője, Csirke Ferenc kapta. A díjak átadása után az ünnepség fehér asztal melletti baráti beszélgetéssel folytatódott.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria