Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kadett Régiós Döntő: Második helyen végeztek lányaink

A komoly játékerőt képviselő Szeged ellen nem sikerült a bravúr, de minden dicséretet megérdemelnek a lányok. Egy győzelem és egy vereséggel a 2. helyen végzett a Pécsi VSK kadett csapata.

Döntő | Szeged KE - Pécsi VSK 70-51 (17-17, 18-13, 12-14, 23-7)
Kadett (U17) Regiós Döntő: Pécs, PTE TTK Sportcsarnok 150 néző
Vezette: Bálind A., Farkas P.

Pécsi VSK U17: Asztalos Fruzsina 6, Horváth Zsófia 2, Csordás Imola 12, Temes Boglárka 11, Szücs Luca 10/6 Csere: Hanti Daniella 5, Szabó Laura 3/3, Szomor Kinga 2, Pataki Gréta -, Gerner Alexandra -, Elek Lívia -, Horváth Emese - Edző: Debreceni Eszter

Tiszay László szakosztályvezető számolt be a mérkőzésről:

- A régiós döntő- döntőjén a Szeged ellen küzdöttünk az első helyért. Tudtuk, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ellenfelünknél komoly játékerőt képviselő játékosok szerepeltek, ebből kifolyólag -és a tavalyi eredményeik miatt- a szezon elején a kiemelt bajnokságba sorolták őket. Ők ezt nem vállalva, a számukra "gyengébb" régiós bajnokságot választották, hogy innen küzdjék vissza magukat a kiemeltek közé... Kihasználták a versenykiírásban rejlő kiskaput, aminek károsultja ez esetben csapatunk volt.

Magán a mérkőzésen ellenfelünk játéka dominált, eközben együttesünk küzdött, kapaszkodott, nem adták fel lányaink. A végeredmény nem tükrözi a teljes mérkőzés képét, gratulálunk csapatunknak, mert számunkra igen is ők a döntő győztesei! A tornát, és ezzel a régiós döntőt a Szeged nyerte, így ők versenyezhetnek tovább a kiemelt bajnokságért...

Debreceni Eszter: - Nagyon büszke vagyok a lányokra, bár nem mi jöttünk le győztesen a pályáról, de nekem ezzel a mérkőzéssel az én lányaim voltak a győztesek. Mindenkinek a helyén volt a szíve és az akarata. Bízom benne, hogy a Szövetség is tanul az idei évi versenykiírás hibájából, hiszen mindenki tudja, hogy ennek a Szegednek nem itt lett volna a helye. Remélem, ebből okulva a következő évben az ilyen esetek nem fordulnak majd elő, vagy ha igen, jobban szankcionálják. Gratulálok még egyszer a csapatomnak, a szememben ők igazi GYŐZTESEK voltak!

Elődöntő | Pécsi VSK - Mágusok Egyesület 86-51 (20-14, 19-12, 22-11, 25-14)
Kadett (U17) Regiós Döntő: Pécs, PTE TTK Sportcsarnok 100 néző
Vezette: Bálind A., Koller T.

Pécsi VSK U17: Csordás Imola 3, Temes Boglárka 17, Asztalos Fruzsina 16/3, Szücs Luca 14, Horváth Zsófia 11 Csere: Herr Kata 7/3, Szabó Laura 7/3, Hanti Daniella 6, Elek Lívia 3/3, Szomor Kinga 2, Pataki Gréta -, Horváth Emese - Edző: Debreceni Eszter

Tiszay László szakosztályvezető számolt be a mérkőzésről:

- A régiós kadett bajnokság döntőjén első mérkőzésünket a kaposvári Mágusok ellen játszottuk. Csapatunk esélyeshez méltóan az első negyedtől kezdve ponterősen játszott, így a végén megérdemelten nyertünk és ezzel bejutottunk a régiós döntő- döntőjébe.

Debreceni Eszter: - Nagyon jó ritmusban és fegyelmezetten kosárlabdáztunk. A lányok nagyon szépen megértették, hogy a saját ritmusunkat kell ráerőltetni az ellenfélre, ez szinte az egész mérkőzésen sikerült. Magabiztos győzelemmel mentünk a döntőbe!