Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Erősebb volt a Sopron

Fordulatos mérkőzésen kapott ki a PVSK-PANNONPOWER a Soprontól, amely csak az utolsó negyedben tudott igazán elhúzni. Jövő szombaton Pakson folytatjuk a bajnokságot.

PVSK-PANNONPOWER - Sopron KC 85-94 (20-25, 24-24, 25-16, 16-29)
Férfi Kosárlabda NB I. alapszakasz, 14. forduló. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok 1400 néző
Vezette: Györffy, Farkas, Gorka

PVSK: Nelson 11, WALKER 13/9, POPADIC 20/6, BUDIMIR 18/3, Horti 12. Cs.: Harazin 4, Bíró 7/3, Antóni. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Sopron: Laroche11, TIGGS 20/3, Rancic 10/6, Dénes 2, BAVCIC 15. Cs.: Ruják 5, Takács 8/6, TÓTH G. 23/9, Molnár. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Jól dobják a hármasokat a soproniak, erre figyelnünk kell, nyilatkozta vezetőedzőnk a mérkőzés előtt, s szavait rögtön az első támadásnál igazolták a vendégek: szép akció végén Tiggs talált be. Két támadásunk is elhalt ezután Horti Bálint kezében, jött azonban egy-egy kosár Budimirtől, Nelsontól, Popadictól, és Walkertől, s ezzel máris nálunk volt az előny. Ezt követően felváltva estek a kosarak, így egyik gárda sem tudott ellépni – aztán a negyed végén mégis egy picit a soproniak álltak jobban, de pánikra nem volt ok.

A második negyed újra egy soproni triplával indult, azután jött a már ismerős „egyet dobunk, egyet kapunk” játék, amely sajnos sokáig konzerválta a hat-hét pontos vendégelőnyt. Aztán kicsit rákapcsoltak a mieink, keményítettek a védekezésen, és ennek köszönhetően sikerült előbb felzárkózni, majd fordítani is. A soproniak persze nem adták fel, Bavcic sokat büntetett a gyűrű alatt, a szünetben így ismét náluk volt az előny (44-49).

A pihenőről felpörgött csapatok jöttek vissza, Bavcic megint tarthatatlan volt, de dobált Nelson és Horti is. Aztán pár perc után Bavcic megkapta negyedik, majd reklamálásért az ötödik faultját is, azaz kiszállt a soproniak legjobbja – ez pedig azt ígérte, hogy a lélektani előny nálunk lesz. Így is lett, ellépegettünk a soproniaktól, de sajnos nem olyan nagyon, az utolsó játékrész előtt csak négy ponttal jártunk előrébb.

A negyedik negyedben megint az idegeskedés jött: hibák, odaütések – de hát ebből is látszik, hogy mindkét gárda nagyon akarta a győzelmet. A nézők rápörgettek a „mindent bele! ” - szurkolásra, de úgy festett, kevés sikerrel, hiszen nem szakadtak le a vendégek, sőt, hat perccel a vége előtt ők vezettek 74-72-re. Aztán eltelt három perc, és már 86-77 volt oda: nem mentek be a pécsi ziccerek, akadozott a támadójáték, a védekezésben rosszul sikerültek az elváltások, s a soproniak ezt kegyetlenül ki is használták - végül kilenc ponttal győztek.

Csirke Ferenc: - Úgy érzem, hogy mindent megtettünk, ami tőlünk tellett. Itt arra gondolok, hogy fizikálisan egy erősebb csapattal találkoztunk és sajnos ebből a birkózásból a végén vesztesen jöttünk ki. Bár 94 pontot kaptunk, inkább a támadásunk hiányosságai miatt veszítettük el ezt a mérkőzést. Köszönjük a szurkolóknak, hogy jó hangulatot teremtettek. Most kicsit visszakerültünk a földre, de dolgozunk tovább. Jövő héten még nehezebb mérkőzés vár ránk és még nagyon hosszú a bajnokság.PVSK-PANNONPOWER - Sopron KC | 2. negyed

Közzétette: PVSK-Panthers – 2016. január 16.