Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Villámlátogatás Zágrábban, az összetartás jegyében

A horvát fővárosban nemzetközi tornán vett részt a PVSK női labdarúgó csapata.

Zágráb nem a szebbik oldalát mutatva fogadott minket, hiszen gyakorlatilag Pécstől végig szakadt a havas eső. De a vastag hótakarótól gyönyörűen megtisztított utak, már barátságos fogadtatást sejtettek, amit az illusztris csapatokat felvonultató nemzetközi kispályás teremtornán végig meg is kapott csapatunk a rendezőktől.

Csaba Ferenc vezetőedző a torna előtt a következőket mondta: - Horvát meghívásra érkeztünk Zágrábba, az „Agram” kupára. Nagyon erős a mezőny, rajtunk kívül, bosnyák, szerb, horvát, szlovén női csapatok vannak itt, a saját bajnokságukban első osztályban játszó együttesek és közismert, hogy a délszláv női foci milyen erős. Ez amolyan összetartó, a kemény alapozó munkára hangoló rendezvény, amelyen a játék mellett a csapatszellem összekovácsolása, valamint a technikai elemek gyakorlása a legfőbb cél.

A mérkőzések 4+1-es / egy kapus és négy mezőnyjátékos/ felállásban és 2x12 perces időtartamban zajlottak. A tizenkét csapatot négy hármas csoportba osztották, ahonnét az első két együttes jutott tovább. A PVSK  az „A” csoportban a rendező Agram ellen kezdett, majd a boszniai Neretva csapata ellen játszott, és egy döntetlennel csoport másodikként továbbjutott a házigazda  Agram mögött. A négy közé kerülésért folytatott küzdelemben, a boszniai légiósokkal felálló, első osztályban szereplő szlovén Pomurje megálljt parancsolt a PVSK-nak, így összesítésben a 12 csapatból a 7. helyen végeztünk.

Hazafelé az úton a vezetőedzővel volt időnk elemezni a történteket. - Nagyon jónak értékelem ezt a helyezést, hiszen rajtunk kívül valamennyi résztvevő első osztályban szerepel a saját bajnokságában. Maximálisan elégedett vagyok, a lányok minden dicséretet megérdemelnek, mert jól küzdöttek, és taktikusan játszottak. Most rövid pihenő következik, majd remélem, jó hangulatú alapozással hangolódunk a március elején kezdődő tavaszi szezonra – mondta Csaba Ferenc vezetőedző.

A tornán a következő játékosok vettek részt: Iván Viktória, Kett Veronika, Lovas Ágnes, Erdész Anna, Tolnay Fanni, Rigó Nikolett, Molnár Andrea, Szám Imola, Berek Noémi és Horváth Boglárka.

Szép volt, kellemes volt, jöhet a bajnoki felkészülés, sok mérkőzéssel.

A helyszíni tudósítást készítette: Nyilas László