Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egyre többen járnak kosármeccsre

A PVSK-PANNONPOWER NB I-es kosárlabdacsapatának hazai mérkőzésein 35%-kal többen voltak most, mint tavaly. A BAMA.hu írása.

Miközben sok helyről (elsősorban persze a labdarúgó pályák környékéről) folyamatosan azt halljuk, hogy évről évre csökken a nézőszám, a PVSK-PANNONPOWER kosárcsapatára egyre többen kíváncsiak. Elkészült ugyanis a 2015/16-os szezon országos nézőszám-mérlege, s ezen lista szerint a baranyaiak mérkőzéseire a tavalyi átlagnál 35%-kal többen kíváncsiak.

A pécsiek ebben az idényben öt hazai meccset játszottak, ezeken a nézőszám átlagosan 1420 volt, míg az előző idényben átlagosan 1053-an jártak mérkőzésekre. A képet ráadásul finomíthatjuk is: ha ugyanis csak a kosárlabdát nézzük, akkor a pécsiek az országban a negyedik legnépszerűbbek (az Alba Fehérvár, a Szombathely és a Körmend után állnak Csirke Ferenc tanítványai). Ráadásul ha a tavalyi átlagokkal való összevetést is ebben a kontextusban vizsgáljuk, még szebb az összkép: míg a két Vas megyei gárdánál gyakorlatilag stagnál a nézőszám, addig az Alba (plusz 42%) után a PVSK a második gárda, amelynél jelentős az előrelépés. Beszédes persze az is, hogy az első harmincba mindössze ez a négy kosárcsapat fért be, valamint azt is érdemes megemlíteni, hogy a tágan vett régióban nincs még egy olyan csapat, amelynek ennyire magas lenne az átlagos nézőszáma.

A magyar klubok bajnoki nézettsége 2015.12.31-ig (táblázat) >>

Az elemzés persze még csak az első öt hazai meccs utáni állapotokat tükrözi, ám hiba lenne azt gondolni, hogy ezt követően visszaesés lesz tapasztalható. A PVSK ugyanis részint az alapszakasz második körében egy sor nagy nevű ellenfelet fogad majd (jön például a Sopron, az Alba, a Szolnok), s ezen csapatokra mindig sokan kíváncsiak, részint pedig lesz majd egy középszakasz is, amely az előző idényekben is sokakat érdekelt, mivel látványos és az utolsó pillanatig izgalmas csatákat hozott.

A pécsiek legközelebb most szombaton lépnek pályára, este hattól a Jászberényt fogadják. A találkozó tétje óriási: ha nyernek a baranyaiak (és a Kaposvár kikap a Sopron vendégeként), akkor a PVSK lesz ott a februári Magyar Kupa nyolcas döntőjében. A fentiek fényében nagyobb összegben fogadnánk rá, hogy ezen az estén simán sikerülhet túlszárnyalni az átlagos nézőszámot.

Forrás: www.bama.huKapcsolódó képgaléria