Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Külföldre szerződött a PVSK fiatal pólósa

A hét elején megkezdte a téli felkészülést a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es vízilabdacsapata. Legközelebb az UVSE ellen január 30-án idegenben játszunk bajnoki mérkőzést. A BAMA.hu írása.

Ami a gárda nagy részének az első gyakorlás volt az évben, az Szedmák Dávidnak, a pécsiek fiatal centerének az utolsó volt, legalábbis PVSK-s színekben.

– Dávid az ősszel nem nagyon jutott szóhoz nálunk, kétszer is sérülés akadályozta őt a játékban – árulta el lapunknak Lukács Gergely, a pécsiek vezetőedzője. – Az olasz harmadik ligából, Nápolyból kapott egy ajánlatot, ami neki szimpatikus volt, és mi sem gördítettünk akadályt a távozása elé. Neki jelenleg az a legfontosabb, hogy meccseket játsszon, amire új klubjában meg is lesz a lehetősége. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban!

Lukács azt is elárulta, szerencsére mindenki más harcra készen kezdte el a felkészülést, sem betegség, sem sérülés nem nehezíti a dolgukat. Az utánpótlás-válogatottakban szereplő pécsi játékosok – Csaba Márton, Lajkó Márton, Csacsovszky Erik – hamarosan egy hétre a nemzeti csapat edzőtáborába mennek, a gárda szerb játékosai, Ivan Basara, Zlatko Rakonjac és Nenad Sztojcic pedig engedélyt kapnak arra, hogy a paroszláv karácsonyt otthon tölthessék majd. Ha pedig mindenki visszatér Pécsre, gőzerővel készülhet majd a csapat az UVSE elleni, január 30-ai idegenbeli rangadóra.

Forrás: www.bama.hu