Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Felkészült Sí Szakosztályunk a szezonra

Az új évvel megérkezett a tél és már havazott is 2016 első napjaiban. A Pécsi Sípályán szebb és jobb körülmények várják a sportolókat – persze megfelelő hómennyiség is kell a jó síszezonhoz.

Farkas Péter a szakosztály vezetőségi tagja tájékoztatott minket az előkészületekről:

Végéhez érkezett a Pécsi Sípályán a szezonra való felkészülés időszaka. Egy munkás őszi időszakon és egy viszontagságos tél elején vagyunk túl, de szerencsére sikerrel vette a szakosztály az akadályokat és felkészülve várjuk a síszezont. November elejéig nagyon sok feladatot végre tudtunk hajtani ahhoz, hogy szebb és jobb körülmények várják télen a sportolókat.

A legfontosabbak ezek közül:
- Sikerült egy nagy felújítást végezni a felvonónkon, amely így reméljük, hogy még több tíz évig fogja szolgálni a sízőket. Ne feledjük, ez Magyarország legrégebb óta működő sífelvonója, az 53. szezonját kezdheti meg 2016-ban!
- Épült egy cserépkályha a klubhelyiségben, amely melegével és szépségével fogja kellemesebbé tenni az ott tartózkodást.
- Komolyan felújítottuk az erdei lépcsőt, hogy sípályára való gyalogos közlekedés biztonságosabb legyen.
- Kőmentesítest végeztünk a pálya felső szakaszán.

Amikor már majdnem készen volt minden, következett november 17-e, amikor tűz ütött ki a síházban. A károk nem veszélyeztették a téli működést, de komoly esztétikai és kisebb gépészeti károkat okoztak. Örömmel mondhatom, hogy mostanra ezek felszámolása is sikerült, az új ablakok bekerültek a helyükre, frissen festett-mázolt a síház. Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak – közmunkásoknak, barátoknak, tagoknak – akik munkájukkal, vagy anyagilag segítették, azt, hogy idén is nyitásra alkalmas állapotba kerüljön a sípálya.

Igaz, hogy a téli érdeklődés nagy a sípálya iránt, de a tagok létszáma, akik az egészet működtetni tudják az utóbbi időben sajnos csökken. Remélem a jövőben többen is lesznek, akiket megfog a síház hangulata annyira, hogy belépjenek a szakosztályba.

A december sajnos elég hómentesen alakul, de reméljük, hogy annál több lehet a hóból a következő hónapokban.

Webkamera a sípályáról >>

---
A képek 2015. november végén készültek.