Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Rengeteg munka, és nagyon sok edzőmeccs a siker záloga

A PVSK labdarúgó csapatának őszi sikertelen szereplése edzőváltást hozott. A szezon utolsó három mérkőzésére Turi Zsolt helyett Szabó Dávid vette át a csapatot.

Mérlege egy győzelem, két vereség. Vele a nem túl rózsás jelen mellett, a talán nagyobb reményekkel kecsegtető jövőről is beszélgettem.

Mennyire ért váratlanul a vezetők megkeresése?

Elég váratlanul ért. Sajnos én is részese voltam a sikertelen őszi szezonnak, így testközelből éltem át mindent, ami a csapattal történt, nagyon sok balszerencsés mérkőzést játszottunk. Nehéz feladat szezon közben átvenni egy csapatot, de elfogadtam a kihívást.

Te játékosként, sajnálatos sérülésedig csapattag voltál. Edzőséged alatt változott-e az addigi taktika?

Igen próbáltam, próbáltunk mindent megtenni a csapat sikeresebb szerepléséért, de ez az őszi szezon nagyon szerencsétlen volt. Nagyon sok helyzet kimaradt, és elindult egy balszerencsés széria. Az utolsó három meccsen a kötelezőt, ha lehet így nevezni, nyertük a Beremend ellen, aztán az utolsó két meccsen nem sikerült pontokat szereznünk.

Az első bemutatkozó meccsedet, a Beremend elleni találkozót én is láttam, azon a meccsen lelkesen, nagy akarással és jól is játszott a csapat!  Mi változott meg, milyen okok játszottak közre a következő két vereségben?

Az a mérkőzés jól sikerült, mindenki elhitte, hogy nyerni fogunk, és ez végig a mérkőzés alatt érezhető is volt. A Siklós elleni találkozón a korai kiállítás megpecsételte a sorsunkat, a Mohács elleni meccsen szerintem már mindenki szeretett volna hamar túl lenni, és rengeteg rossz döntést hoztunk a mérkőzés alatt, miközben hibát-hibára halmoztunk. Ezeket a negatívumokat próbáljuk majd kiküszöbölni a jövőben.

Nem titok, vállaltad a csapat vezetését, meddig, és ki lesz a segítőd?

A következő félévre szól a megállapodás, a segítőm pedig Arató Zsombor lesz. A célok között a középmezőnyhöz való felzárkózás a legfontosabb. Cél, kihozni egyénileg mindenkiből a maximumot, és javítani a csapatjátékon, valamint a helyzetkihasználáson.

Mi most a program? Vannak-e még edzések, mérkőzések?

December 10-én volt az utolsó edzés, december 20-án voltunk egy teremtornán, ami teljes mértékben a levezetés része volt.

Lesz-e változás a keretben? Jönnek-e fiatalok az utánpótlásból, esetleg más csapatoktól?

A keretet mindenképpen szeretnénk megerősíteni, várható játékosok érkezése, de konkrétumot majd akkor tudok mondani, ha már le is igazoltunk valakit. Az U19-ből már eddig is edzettek és játszottak a felnőttben, ami a felkészülés alatt is marad.

Mikor kezdődik a tavaszi felkészülés? Lesznek-e edzőmeccsek?

Január 7-én kezdünk, heti öt edzéssel, és a lehető legtöbb edzőmeccsel, mert ekkor lehet kialakítani, "fazont" adni a csapat játékának. Beneveztünk a téli nagypályás felkészülési tornára is, amely január 14-én kezdődik. A mi csoportunk meccseit mi rendezzük. Ez öt héten keresztül biztosít játékot jó ellenfelek ellen, és közben természetesen edzéseket is tartunk.

Milyen edzői koncepcióval vágsz neki Te személy szerint a tavasznak, hogyan akarsz változtatni a jelenlegi siralmas helyezésen?

A csapat felrázása nagyon fontos lesz, de természetesen a hét hetes felkészülés döntő lesz számunkra, ott eldől, hogy milyen állapotban vághatunk neki a bajnokság tavaszi mérkőzéseinek, én hiszek az elvégzett munkában, úgy is mondhatom, csak abban hiszek. A jelenlegi helyzetből csakis előre lehet lépni, minden játékostól maximális erőbedobást várok az egész felkészülés alatt és a tavaszi mérkőzéseken is. Nagyon hosszú lesz a felkészülés, sokat fogunk dolgozni és bízom benne, hogy a munka meghozza majd a sikert is. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy minden kedves szurkolónknak, segítőinknek nagyon Boldog Ünnepeket kívánjak!

Nyilas László