Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Az úszónadrágot védőöltözetre cserélte Csaba Márton: a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozik a pécsi pólós

Furcsa helyzetbe került a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapata, amely két hétre biztos nélkülözni kényszerül az egyik meghatározó, saját nevelésű játékosát, Csaba Mártont, aki végzős orvostanhallgatóként jelenleg 12 órás műszakokban dolgozik a szigetvári kórház covid-pozitív belgyógyászati osztályán.

A pandémia számtalan módon teszi próbára Egyesületünket is, ezúttal a PVSK-Füszért egyik meghatározó játékosát, Csaba Mártont kell pótolnunk, aki a koronavírus-járvány frontvonalában teljesít szolgálatot.

- Az elmúlt hetekben a pécsi gyerekgyógyászaton töltöttem a gyakorlatomat, de a hétvégén értesítettek, hogy mától Szigetváron kell dolgoznom a covid-pozitív belgyógyászati osztályon. 12 órás műszakokra vagyok beosztva, egy-egy éjszakai és nappali műszak váltja egymást. Az orvosok, illetve az ápolók munkáját kell segítenem kisebb-nagyobb feladatok elvégzésével. Remélem, hogy hasznosítani tudok valamit abból, amit hat évig tanultam. Ebben a két hétben sajnos az edzéseket és a meccseket ki kell hagynom, remélem, hogy egy negatív koronavírus tesztet követően minél előbb visszatérhetek a csapathoz – mondta a PVSK-Mecsek Füszért saját nevelésű játékosa, Csaba Márton, akire nagy szükség van a gárdánál, hiszen már nem egyszer bizonyította, hogy a mérkőzés végeredményét befolyásoló pillanatokban is remek döntéseket tud hozni, illetve gólokat tud szerezni.

A PVSK-Mecsek Füszért szakosztályvezetője, De Blasio Domenico nagyon büszke arra, hogy a csapatban több olyan játékos is szerepel, aki egyetemi tanulmányai mellett is maximális teljesítményt tud nyújtani a vízben, és a sport mellett a tanulásra is kellő figyelmet és energiát tud fordítani, de mint mondta, nagyon fog hiányozni Csaba Márton a következő napokban a medencéből.

- Természetesen nagyon büszkék vagyunk Mártonra, aki tudása legjavát nyújtja mérkőzésről mérkőzésre és a munkájában is a maximalizmusra törekszik, emellett büszkék vagyunk arra, hogy a világjárvány idején is számítanak a szakmai tudására, ugyanakkor a sérülések és betegségek által megtizedelt csapatunkból nagyon fog hiányozni a játéka. Ezúton is köszönjük azoknak a munkáját, akik a koronavírus-járvány mérsékléséért és megfékezéséért dolgoznak, köszönjük az egészségügyben dolgozók mindennapos erőfeszítéseit, vigyázzunk egymásra! – fogalmazott De Blasio Domenico.