Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Folytatódott a jó szereplés a Magyar Kupában

Az első látásra bonyolultnak tűnő, de mára már letisztult Vízilabda Magyar Kupa üde, és könnyen átlátható színfoltja lett a pandémia okozta zürzavaros, és a mára már sokszor szinte teljesen követhetetlen hazai és nemzetközi sportvilág történéseinek.

A Budapesten rendezett harmadik fordulóban a mindhárom meccsét megnyerő, és így a 9-16 helyért játszó csoport harmadik helyén végzett Pécsi VSK-Mecsek Füszért vízilabda csapat vezetőedzőjét, Török Viktort kértem meg értékelje a kétnapos kupahétvégét.

Amikor korábban vele az esélyeket latolgattuk, pontosan elmondta azt, ami bekövetkezett, így adódott a kérdés, elégedett-e az eredmény mellett a mutatott játékkal is. - Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, a játékon lehet még javítani, mert voltak pontatlanságok. A Kaposvár a presztízs miatt is fontos volt, a KSI ellen számítottam egy nagyon kiegyensúlyozott, küzdelmes meccsre, ez be is következett. A Debrecent viszonylag símán vertük, már 10-5-re is vezettünk. Még annyit, hogy nem volt velünk Gál Dávid, vele mindenképpen erősödik majd a támadójátékunk.

A kupameccseken látottak várhatók a bajnokságra is, mármint a kiegyensúlyozottság, a sok egyforma csapat miatti kiszámíthatatlanság, szólt a következő felvetés. - Úgy gondolom igen, ez várható. Van négy-öt kiemelkedő csapat, a többi lényegében teljesen egyforma képet mutat, köztük a pillanatnyi formák dönthetnek majd. Mi a Magyar Kupában most szerdán a Szeged ellen játszunk, ha nyerünk a 9-10-ik, ha vesztünk, a 11-12-ik helyért játszhatunk majd. Augusztus 29-én, szombaton a BVSC ellen játszuk az első bajnoki meccset az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában - fejezte be Viktor a rövid beszélgetést.

Nyilas László