Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Már július végén beugranak a mélyvízbe

A - vízilabda nyári sportág - szlogen keretében, és a koronavírus okozta károk enyhítése okán is, már július végén a Magyar Kupa csoportkörökkel elindul az idei vízilabda szezon.

Az MK sorsolás után, a mi csapatunk az FTC, a KSI és a Miskolc együtteseivel került egy csoportba. Az esélyekről, és a további menetrendről kérdeztem vízilabda csapatunk szakosztályvezetőjét, De Blasio Domenicot. - Félreértés ne legyen, azért mert nyitott medencékben rendeznek meccseket, az nem azt jelenti, hogy strandra került a sportág,és az nézi, aki éppen arra jár, mert mindegyik helyszínen például, Budapesten, Kaposvárott, Szegeden, a szabályoknak teljesen megfelelőek a körülmények.
Ami ezzel kapcsolatban minket érint, bár beadtuk a rendezési kérelmünket, azonban úgy tűnik, hogy a nagy közönség, és az eddigi rendezéseink sikerei ellenére, az idén nem lesz MK csoportkör Pécsett. 
Azt mondanám, hogy a Magyar Kupa egésze, amolyan felmérő lesz, tehát ezen a sorozaton kiderülhet, merre tartunk, hogy állunk a csapatépítésben, és mire vagyunk képesek. Természetesen a mezőny többi résztvevőjéről is ekkor kapunk majd képet. Úgy gondolom, hogy a bajnoki célkitűzésünket csak a Magyar Kupa lezárultával lehet felelősen meghatározni! Ezt a játékosokkal is megbeszéltük.
Anyagilag nekünk nagyon megterhelő lesz a sorozat, de ígéretet kaptunk a Vízilabda Szövetségtől, hogy a TV-és reklámbevételek ismeretében, valamint esetleg az elért helyezéstől függően is, némi kompenzációt kaphatnak a csapatok.

A továbbiakban arra kértem a szakosztályvezetőt, hogy latolgassuk az esélyeinket, vajon meddig juthatunk el ebben a sorozatban. - Természetesen ahol elindulunk, ott a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból, és a legjobb helyezést. Csapatunk nagyon fiatal, néhányan elmentek, de hála, az évek óta tartó, jó színvonalú utánpótlás nevelésünknek, sok fiatalt tudunk beépíteni a csapatunkba.
Az esélyekről néhány szót: a KSI fiatal, ambiciózus csapat, sok tehetséggel a soraiban. Velük mindig nagy csatákat vívtunk, most egy picivel jobbnak érzem mi együttesünket. A Miskolc talán nem olyan erős, mint tavaly, de leigazolták Milos Seman-t, aki nálunk kezdte a vízilabdát, ezzel talán erősebbek tűnnek, mint mi, de ellenük bármi lehet, a Fradi az meg a Fradi. Mindenesetre nagy élmény lesz, remélhetőleg nagy közönség előtt a Margitszigeten játszani. 
Sok játéknap, és több forduló is lesz, kicsit zsákbamacska a dolog, de rajtunk semmi sem fog múlni - fejezte be De Blasio Domenico.

Nyilas László