Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Befejezettnek nyilvánították a vízilabda bajnokságot

Hétfőn ülésezett, és döntött a további folytatásról a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, és 2019/20-as bajnokságot befejezettnek nyilvánította.

A friss információ nyomán azt kérdeztem De Blasio Domenicotól, a PVSK Mecsek Füszért vízilabda csapatának szakosztályvezetőjétől, hogy mennyire érte váratlanul a Szövetség döntése, és mi lesz a további folytatás, lesznek-e edzések. "Reméltük a folytatást, ezért kissé váratlanul ért a döntés minket, de el kell fogadnunk" – kezdte a szakosztályvezető. "Ez a döntés azt jelenti, nincs végeredmény, és bajnok, valamint kieső sincs, minden bajnokság véget ért. Egyelőre edzések sincsenek a felnőtteknél, az utánpótlás korosztályban szárazföldi munkát végez az utánpótlás, a biztonsági előírások betartásával, a Hullámfürdő szabadtéri területén. Tekintettel arra, hogy az utánpótlás bajnokságok is véget értek, ezeknek a tréningeknek, inkább közösségformáló célja van, hiszen a gyerekek nagyon régen nem találkoztak egymással.

A felnőtteknek július elsején kell jelentkezniük, és akkor remélem, el tudjuk kezdeni a felkészülést, immáron új vezetőedzővel, akivel még folynak a tárgyalások, de rövidesen aláírjuk a megállapodást, és vele indul az új szezon.

Jelenlegi állás szerint augusztusban lesznek Magyar Kupa mérkőzések, de a részleteket még nem ismerjük.  

Ami a PVSK-Mecsek Füszért csapatát illeti, két játékosunk távozott, de biztató, hogy a többiek jelezték, hogy itt folytatnák a pályafutásukat, így remény van arra, hogy a csapat gerince megmarad. Ahogy az országos helyzetet nézem nem túl jók az előjelek, sok csapat bajba kerülhet, elsősorban az anyagiak hiánya miatt. Nálunk szerencsére a korábbi évek ésszerű gazdálkodása remélhetőleg nem hoz nehéz helyzetet, de természetesen mi is tárgyalunk további támogatókkal" - fejezte be a szakosztályvezető.

Nyilas László