Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Vízilabdázni csak vízben lehet

Ezzel a megállapítással gondolom, mindenki egyetért, éppen ezért speciális, és a többi sportághoz egyáltalán nem hasonlítható problémákkal kell megküzdenie a sportágnak.

Amikor felhívtam telefonon De Blasio Domenicot, a PVSK Mecsek Füszért Vízilabda csapat szakosztályvezetőjét, nem kellett sokat ecsetelnem a jelenlegi helyzetet"Kezdjük a jó hírrel, nyolc jelenlegi játékossal tárgyaltunk, ők azt jelezték, hogy a kényszerszünet után is a PVSK Mecsek Füszért csapatában szeretnék folytatni pályafutásukat, megjegyezném, hogy közülük háromnak jelenleg is élő szerződése van" - vágott a dolgok közepébe a szakosztályvezető. "Ketten viszont már jelezték távozási szándékukat. Akikkel még nem sikerült megállapodni, azokkal folyamatosan tárgyalunk, jelenleg úgy néz ki, hogy a csapatunk gerince megmarad.

A vízilabdát vízben művelik, tehát ennek a közegnek a hiányában nagyon nehéz most bármilyen munkát végezni. Természetesen játékosaink a lehetőségekhez, és a körülményekhez képest dolgoznak, színtentartó feladatokat végeznek, de ez azért még sem az igazi!

A bajnokság hivatalos megfogalmazás szerint most szünetel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége május 11-én ül össze, akkor derül ki lesz-e folytatás, és ha igen, mikor és hogyan. Egyelőre tehát nincs bajnoki végeredmény, nem tudjuk, mikor és mi lesz, csak a bizonytalanság a biztos. Mi jelenleg stabilan állunk az alsóház első helyén, a rájátszásban egy meccset játszottunk, a Kaposvárt vertük meg.

A Szövetségnek az a terve, hogy mindenkép befejezze a bajnokságot. Különböző variációkat lebegtet ezzel kapcsolatban, csak egy ezek közül, hogy nyáron nyitott medencékben játsszuk le a meccseket, esetleg valamilyen tornarendszerben, de ez nemcsak szakmai, de logisztikai feladatokat is felvet, és nagyon sok problémát hozna még elő, hogy a válogatottak kötelezettségeiről, és a nemzetközi kupaküzdelmekről ne is beszéljünk. Például vannak játékosok, edzők, akiknek már a nyár elején lejár a szerződésük, ők miként játszhatnának, és akik új csapatba igazoltak, velük mi lenne, hogy vehetnének részt a folytatásban, megannyi kérdés.

És már van két csapat, amelyeknek a léte is kérdéses (Debrecen, OSC), a többi sportághoz viszonyított hátrányos helyzetről, nevezetesen az uszodák jelenlegi állapotáról, már nem is beszélnék."

 Azt is megkérdeztem, marad-e Lukács Gergely a csapat vezetőedzője. "Gergőnek lejár a szerződése, és ezt nem kívánja meghosszabbítani. Keressük az új edzőt, de sokan még kivárnak, hiszen ebben a helyzetben nagyon nehéz jó döntéseket hozni. Ha folytatódik a bajnokság, természetesen Lukács Gergellyel fejezzük be azt. De dolgozunk a lehető legjobb megoldáson, elkésve nem vagyunk, de hogy mikor tudunk megfelelő körülmények között újra edzeni, és kedves közönségünk előtt játszani, az még nagy kérdés" - fejezte be De Blasio Domenico.

Nyilas László