Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Újra bajnoki – a Debrecent fogadjuk

Szombaton hosszabb szünet után folytatódik az OB I-es bajnokság, a Debrecen érkezik hozzánk. Vezetőedzőnket, Lukács Gergelyt a Komjádi-kupáról és a közelgő bajnokiról is kérdeztük.

Nagy csatában ugyan, de búcsúztunk a Komjádi-kupa küzdelmeitől. Milyen tapasztalatokat szereztetek az mérkőzés során?

Nagyszerűen indult számunkra a Komjádi-kupa, a pécsi csoportkörben szereplő csapatokat látva talán senki nem számított arra, hogy veretlenül nyerjük meg a csoportunkat és álmodhatjuk tovább a kupával kapcsolatos álmainkat. Tudtuk, hogy a Szombathellyel kiélezett csatát fogunk vívni, de lehet esélyünk a továbbjutásra. A hazai találkozón 2-3 gólos előnyre is szert tehettünk volna, ráadásul idegenben is magabiztosak voltunk a harmadik negyedig, de a végjáték nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Támadásban pontatlanok voltunk, hátul pedig elkerülhető gólokat kaptunk, a szívünk viszont elvitt minket a büntetőpárbajig, ahol nem sikerült legjobb négybe kerülés. Ugyanakkor elégedett vagyok, nagy élmény volt számomra ezzel a csapattal dolgozni, sajnos Gál Dávid és Reisz Patrik kiesése nagyban meghatározta a párharc végkimenetelét, nagyon fiatal a pécsi Komjádi-csapat és két rutinosabb játékos kiválását már nem bírta el. Nagyon jó volt látni az ifik és a serdülők teljesítményét, nem tudtunk sokat edzeni együtt, de már az első közös tréningen láttam, hogy ügyesek a srácok és ugyanabban a rendszerben játszanak, mint amit az OB I-es gárdával is csinálunk. Picit fájó, hogy nem sikerült a továbbjutás, a játékosok mindent megtettek, így emelt fővel estünk ki a Komjádi-kupából.

Ősszel győzelmet arattunk Debrecenben, mire számíthatnak most a szurkolók?

Nagy hiba lenne, ha elkezdenénk számolgatni, meccsről meccsre kell haladnunk a célunk érdekében. Számunkra a felkészülés során az OB I-es bajnokság jelentette a prioritást, olyan lehetőség kapujában állunk, amire öt és fél éve készülünk, szeretnénk a felsőházba kerülni, de tudjuk, hogy ez nehéz feladat és nem hibázhatunk az alapszakaszban. Biztos, hogy a Debrecen felszívja magát és revansot szeretne venni az őszi vereséget követően, de nem lehetnek lelkesebbek nálunk. Hosszú idő után játszunk újra tétmeccset, nehéz megtippelni az ellenfelek formáját és a sajátunkat is, biztos, hogy mindenki változtatott. A hétvégi meccsen a győzelem kulcsa a fegyelmezett védekezés mellett a gyors, vagány támadás lehet, és ha sikerül kivenni a Debrecen kulcsjátékosait a játékból, akkor ismét győzhetünk.

Program:

2020.02.01. 19:00 | PVSK-Mecsek Füszért - DVSE
Férfi Vízilabda OB I. bajnokság - A-csoport, 10. forduló. Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda