Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

A pólósok bíznak a PVSK-ban

Ahogy tavaly, úgy idén is elsőkért hirdette ki jövő évi keretét az OB I-es gárdák közül a PVSK-Mecsek Füszért együttese, az idei játékosok nagy része a 2019-20-as szezonban is Pécsett folytatja.

A pécsi pólócsapat egységét és sikerét jól mutatja, hogy több olyan játékos is van, aki immár évek óta a PVSK-Mecsek Füszért együttesét erősíti, ráadásul egy korábbi pécsi vízilabdázó is visszatér Lukács Gergely csapatába. De Blasio Domenico szakosztályvezető büszke arra, hogy együtt maradt a csapat magja, mert ez is azt mutatja, hogy jól érzik magukat a játékosok a pécsi színekben és szakmailag is tudnak fejlődni.

Szerencsére nagyon keresettek a játékosaink, hiszen idén is nagyon kevésen múlt, hogy nem kerültünk a felsőházba. Büszkeséggel tölt el, hogy már március közepén sikerült megállapodnunk a játékosokkal a folytatást illetően, jó látni, hogy a sportolók hisznek abban a munkában, amit itt végzünk és bíznak abban, hogy együtt minden évben egy kicsit előrébb tudunk majd lépni – kezdte a szakosztályvezető.

A PVSK-Mecsek Füszértnél folytatja jövőre is a pályafutását a két kapus, Józsa Ottó és Barát Ferenc, emellett Csacsovszky Alex újabb három évre írt alá a Pécsnél. Horváth Zsomborra, Zerinváry Lórándra, Csaba Mártonra, Chilkó Mártonra, Jakab Dánielre,ZlatkoRakonjacra, Krizsán Andrásra és Sebestyén Balázsra jövőre is számíthat Lukács Gergely. Csacsovszky Erik viszont távozik, ám öröm az ürömben, hogy olyan gárda igazolta le, amelyik jobb játékerőt képvisel a Pécsnél, így gyakorlatilag a pécsi éveinek is köszönhetően feljebb léphet a ranglétrán. A Ferencvárostól a télen kölcsönbe érkező Gál Dávid és Turnai András továbbra is pécsi színekben küzd majd a pontokért, emellett egy régi ismerőst is köszönthet a pécsi közönség, Kolozsi Marcell visszatér Tatabányáról az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába. A PVSK-Mecsek Füszért szakmai stábjának elsődleges célja mindig is az volt, hogy tehetséges és a csapatért tenni akaró fiatalokkal dolgozhasson, ehhez a filozófiához igazodva kötött a vezetőség 3 éves szerződést a BVSC-ből érkező 19 éves Csorba Tamással és 2 éves kontraktust a Szentesről távozó 22 éves Kiss Kristóf Szeiffel. Emellett három olyan pólós is kiérdemelte Lukács Gergely bizalmát, aki a PSN Zrt. utánpótlásánál nevelkedett, Palatinus Eriknek, Reisz Patriknak és Gelencsér Máténak is lehetőséget ad a PVSK-Mecsek Füszért a felnőttcsapatnál.