Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Rózsaszínbe borul a pécsi uszoda a kupafordulóra

Pécsett, a PVSK-Mecsek Füszért rendezheti a Magyar Kupa A-csoportjának selejtezőit.

A Magyar Vízilabda Szövetség elkészítette a Magyar Kupa sorsolását, a férfiaknál tizenhét, a hölgyeknél pedig tíz csapat nevezett a kupára. A férfi A-csoport első és második fordulójának rendezési jogát a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapatát működtető Pécsi Vízilabda Kft. nyerte el, így október 27-28-án az OSC, a BVSC, az UVSE és a Pécs küzdhet meg egymással az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

Jobbnál jobb vízilabdacsapatok mérik össze tudásukat október utolsó hétvégén a pécsi uszodában, hiszen többek között az Eurokupában is remeklő OSC játékosai is medencébe ugranak a Magyar Kupa első két fordulójában, emellett a BVSC színeiben újra a baranyai megyeszékhelyen köszönthetjük a pécsi nevelésű Lajkó Mártont, illetve az UVSE kispadjáról egy háromszoros olimpiai bajnok pólós, Benedek Tibor irányítja majd a szakmai munkát. A kétnapos rendezvénynek ráadásul jótékony céljai is vannak:

A PVSK-Mecsek Füszért csatlakozott a mellrák elleni küzdelem figyelemfelhívó kampányához, a pink októberhez, ezért a játékosok egész hónapban rózsaszín pólóban vonulnak fel a medence partján és ugyanilyen színű fürdőnadrágban játszanak a meccseken. Arra kérjük a szurkolókat, hogy amennyiben lehet, ők is rózsaszín pólóban érkezzenek a mérkőzésekre és támogassák a kezdeményezést. A helyszínen lehetőség lesz pólórendelésre is, a csapat támogatóinak logójával ellátott ruhadarab egységesen 4000 forintba kerül majd, amelyből 1000 forintot a Magyar Rákellenes Ligának ajánlunk fel – árulta el a gárda szakosztályvezetője, De Blasio Domenico, aki hozzátette, a kampányra tekintettel minden hölgy ingyen tekintheti meg az összecsapásokat.

A szombati összecsapásokat két blokkban rendezik meg, délelőtt és délután ugranak medencébe a pólósok, vasárnap pedig délelőtt szurkolhatunk a vízilabdásoknak. A belépőjegyek blokkonkénti egységára 600 forint a felnőtteknek, a diákoknak pedig 300 forintot kell fizetniük a jegyekért.

BENU Férfi Magyar Kupa - Program:

2018. október 27. szombat:
---
10:00 | OSC Újbuda - UVSE
11:30 | BVSC - PVSK-Mecsek Füszért
18:30 | UVSE - PVSK- Mecsek Füszért
20:00 | OSC Újbuda - BVSC

2018. október 28. vasárnap:
---
10:00 | BVSC - UVSE
11:30 | PVSK-Mecsek Füszért - OSC Újbuda