Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Pólósaink is csatlakoznak a mellrák elleni kampányhoz

A PVSK-Mecsek Füszért is csatlakozik a mellrák elleni kampányhoz, pink pólót és fürdőnadrágot fognak viselni vízilabdázóink október hónapban.

Októberben - amely az Amerikai Rák Társaság és egy gyógyszergyártó vállalat javaslatára 31 éve a mellrák elleni küzdelem hónapja - világszerte kampányokkal hívják fel a figyelmet a megelőzés és a rendszeres vizsgálatok fontosságára, hiszen az időben diagnosztizált betegség 90 százalékos
biztonsággal gyógyítható.

Amerikai mintára a magyar Steelers.hu oldal szerkesztői idén már nyolcadszor hirdették meg a jótékonysági akciót, amelyhez 2018-ban első alkalommal csatlakozott a PVSK-Mecsek Füszért együttese. A pécsi pólósok korábban már többször kiálltak a hátrányos helyzetű, illetve beteg gyermekeket támogató megmozdulások, egyesületek mellett, ezúttal a kampány részeként az októberi mérkőzéseken rózsaszín pólóban vonulnak majd fel a medence partján a játékosok és pink fürdőnadrágot viselve ösztönzik a szurkolókat is a betegség elleni harc támogatására.

A drukkerek ugyanilyen pólókat vásárolhatnak majd az egyesület facebook-oldalán keresztül, illetve a Hullámfürdőben is, a póló 4000 forintba kerül, minden megvásárolt darab árából 1000 forintot a klub átutal a Magyar Rákellenes Liga számlaszámára. Ezen felül a hölgyek ingyen látogathatják a PVSK-Mecsek Füszért csapatának hazai mérkőzéseit október hónapban.

Aki más módon is szeretné anyagilag támogatni a mellrák elleni küzdelmet, adományát a Magyar Rákellenes Liga számlaszámára utalhatja el: 12001008-00102329-00100000 (Raiffeisern Bank), a megjegyzés rovatba az NFL és a PVSK szavakat kell írni.