Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Fát ültettek a vízipólósok

Több mint száz fát ültettek el a PVSK-Mecsek Füszért OB. I-es vízilabdacsapat tagjai a Szivárvány Gyermekház melletti parkban. A jótékonysági akcióval hagyományt szeretnének teremteni.

A csapat kezdeményezésére és az egyesület támogatóinak köszönhetően több mint száz fával gazdagodott a Szivárvány Gyermekház melletti, mintegy 5000 négyzetméteres park. A facsemetéket az első osztályú vízilabdacsapat tagjai a támogató cégek munkatársainak közreműködésével ültették el.

- A csendes, mégis népszerű parkban az előző években több fát is ki kellett vágnunk, ezek pótlására tudjuk felhasználni a nagylelkű adományként kapott növényeket – fogalmazta meg Nagy Ervin, Pécs város főkertésze. – Mivel egyszerre sok fát ültethetünk, így lehetőség volt gondos szakmai tervezésre, és a terület igényeihez igazodó facsemeték kiválasztására.

A PVSK vízilabdázói több hasonló jótékonysági akcióban vettek már részt az elmúlt években. Volt, hogy beteg kisfiú megsegítésére gyűjtöttek kupakokat, idén pedig a komplex rehabilitációs központ, a pécsi Borsóház népszerűsítését vállalták. Emellett immár harmadik éve gyűjtik a plüssállatokat, amelyeket Karácsony előtt a keleti városrész óvodásainak adnak át.

- Ezúttal nem egy személyt, vagy szervezetet választottunk ki a jótékonysági akciónkra, hanem egy egész közösséget, hiszen a most elültetett fák a park valamennyi látogatójának kényelmét szolgálják majd hosszú évtizedekig. A faültetéssel hosszú távú tradíciót szeretnénk elindítani, azt tervezzük, hogy minden évben hasonló akcióval járulunk hozzá lakókörnyezetünk gyarapításához – mondta el De Blasio Domenico, a PVSK Vízilabda Szakosztályának vezetője.