Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Csak asszisztálni tudtunk a szolnoki ünnepléshez

A Szolnok csapata a Magyar Kupa győzelmére készült hazai közönsége előtt. A PVSK Mecsek Füszért csak asszisztálni tudtunk a szolnoki ünnepléshez.

Szolnoki Dózsa - PVSK Mecsek Füszért 20-6 (5-2, 6-2, 5-2, 4-0)
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság, 10. forduló. Szolnok, Városi Sportuszoda

Szolnok: DECKER A. - Varga Dénes 1, Jansik D. 1, TÓTH M. 4, Kis G. 1, MADARAS 3, Gocics 2. Csere: Vámos 1, HANGAY Z. 2, MEZEI 2, Alekszics 2, Varga Dániel, Nagy R. 1. Vezetőedző: Cseh Sándor, edző: Kósz Zoltán

Pécs: Barát - Polovics 1, CZIGÁNY 3, Müller, Csacsovszky, Práczky, Krizsán. Csere: Horváth Zs., Bereczki, Francsics 1, Cabrillo 1, Sztojanovics, De Blasio. Játékos–edző: Bereczki Miklós

Emberelőnyből: 7/4, ill. 6/1 | Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

A Magyar Kupa-győztes csapat köszöntésével kezdődött a mérkőzés. Sőt két játékosnak még külön is szólt taps, Varga Dénesnek azért mert a minap a szakemberek az ÉV játékosának választották, Zsivko Gocicsnak pedig azért mert századik alkalommal szerepelt szolnoki színekben bajnoki mérkőzésen.

Talán a meghatottságtól, mindenesetre langyosan kezdte a mérkőzést a szolnoki csapat. A Pécs szerzett vezetést, ám a negyed közepére rendezte a sorokat a jóval esélyesebb Dózsa és feljavuló védekezésének köszönhetően már az első félidőben megnyugtató előnyre tett szert. A második negyed közepén Varga Dénes nem hagyott szó nélkül egy szerinte téves játékvezetői ítéletet, a kommentárt végleges kiállítással honorálták a bírók. Ez sem törte meg a hazaiakat, a harmadik negyedben hamar meglett a közte tíz, a negyedik nyolc percre pedig egyetlen kérdés maradt: lő-e húsz gólt a hazai csapat. Lőtt, Mezei Tamás centerből szállította a huszadik gól. A Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP tíz forduló után is száz százalékos mérleggel vezeti a bajnokságot.

Cseh Sándor a Szolnok vezetőedzője: - A mai nap még az ünneplésről szólt. Hétfőtől viszont már száz százalékos koncentrációval kell készülnünk a berlini Bajnokok Ligája-mérkőzésre.
Bereczki Miklós a PVSK vezetőedzője: - A meccs előtt azt reméltem, hogy kiteszünk magunkért és nem szenvedünk súlyos vereséget. Ez semennyire sem valósult meg. Fiatal játékosaimat annyira meglepte ez a közeg, hogy csak asszisztálni tudtunk a szolnoki ünnepléshez.

Forrás: www.vizilabda-szolnok.hu