Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

A kupagyőztes Szolnok vendégei leszünk

Mozgalmas két hét után a friss kupagyőztes Szolnoki Dózsa vendége lesz a bajnokság 10. fordulójában a PVSK Mecsek Füszért csapata.

A Magyar Kupa döntője és a Világ Liga válogatott mérkőzés miatt egy hosszabb szünet volt a bajnokságban, ennek ellenére a PVSK Mecsek Füszért játékosai mozgalmas napokon vannak túl. Múlt hét szerdán két Budapesti edzőmérkőzést is játszott a csapat délelőtt a BVSC otthonában és este a Margit szigeten az UVSC ellen. Ezen a héten hétfőtől, szerdáig az Adria Ligában szereplő Vojvodina csapata edzőtáborozott Pécsen a PVSK vendégeként az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. Hétfőn egy, kedden kettő, szerdán egy edzőmérkőzést játszottak a csapatok. A három napot mindkét edző sikeresnek ítélte.

Örömteli hír, hogy Polovics Krisztiánt behívott kapott a Szlovák válogatottba (egész héten a válogatottal is készült) és a Szlovákia - Görögország Világ Liga mérkőzésen játszott, sőt gólt is szerzett.

Bereczki Miklós kérdeztük:

Az eltelt két hét összességben nagyon hasznos volt, mert megtörte a monoton edzéseket. Régóta nem edzőtáborozott nálunk más klub, főleg nem egy első osztályú külföldi csapat. Örömteli, hogy sokat tudtam játszatni a saját nevelésű fiataljainkat, akik ott állnak a felnőtt csapat küszöbén. Mindenképpen pozitív benyomásaim vannak, mert nem volt nekünk sem túl erős, sem túl gyenge ellenfél a Szerb csapat a Vojvodina. Sokat tudtuk gyakorolni a védekezési és támadási variációkat, miközben a fizikai terhelést is megkapták a játékosok. Ez így mégis csak élvezetesebb játékosoknak, mint a faltól falig úszás.

A Szolnok friss kupagyőztes, gondolom nem lesz az egy könnyű túra számunkra. Egyrészt nagyon messze van, másrészt számunkra szokatlan időben kezdődik a mérkőzés. Bátran állíthatjuk, Európa egyik legjobb csapata ellen játszunk. Mondhatnom sem kell, nem vagyunk egy szinten sem anyagilag, sem szakmailag. A Szolnok tele van a válogatott játékosokkal. Az egyetlen célunk, hogy tisztességesen helyt álljunk, és ne kapjunk megalázóan nagy vereséget.