Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Nagyon vártuk az első hazai győzelmet

Nagyon vártuk az első hazai győzelmet, de sajnos most sem sikerült. A PVSK Mecsek Füszért csapata talán az idény legrosszabb játékával kapott ki egy igen fontos mérkőzésen.

PVSK Mecsek Füszért - UVSE 7-9 (1-3, 3-3, 2-3, 1-0)
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság, 9. forduló
Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda

1 Barát Ferenc, 2 Horváth Zsombor, 3 Polovic Krisztián (1 gól), 4 Danilo Cabrilo (1 gól), 5 Müller Máté, 6 Csacsovszky Alex (1 gól), 7 Francsics Dániel (1 gól), 8 Czigány Károly, 9 Práczky Károly (2 gól), 10 Kistamás Zsolt, 11 Krizsán András, 12 Csaba Márton, 13 De Blasio Domenico (1 gól), 14 Kósik Soma. Edző: Bereczki Miklós

Csapatunknak semmi esélye sem volt a végig vezető - és büntetőt is hibázó - UVSE ellen. Bár az első negyedben kapust is cseréltünk, ez sem adott lendületet a csapatnak. Több 100%-nak tűnő helyzetek is kimaradtak. A támadásoknál a kapu elé érve tanácstalanul járatták a labdát játékosaink. Hiányzott a lendület, a pontos befejezések. Vereségével nagyon nehéz helyzetbe hozta magát a csapat. Idén még két idegenbeli mérkőzés vár a játékosokra a Szolnok (2.), és a Szentes (14.) otthonában. A PVSK Mecsek Füszért a hazai vereség miatt a 13. helyre esett vissza a tabellán.

Bereczki Miklós edző értékelése:
Úgy gondolom az a túlzott teher, amit egy ilyen mérkőzés okozta stressz helyzet jelent azt nem tudtuk megfelelően kezelni. Az még megértem, hogy a fiatalok rosszul kezelik ezt a helyzetet és jobban izgulnak, mint kéne csak azt nem értem, hogy az idősebb játékosok miért nem vállalnak nagyobb szerepet az ilyen fontos mérkőzésen. Meg sem közelítettük azt a játékot, amit szombaton az OSC egy sokkal erősebb csapat ellen nyújtottunk. Ennek két oka lehet. Az egyik a tét helyzet, amiről már beszéltem, a másik hogy túl sok energiát kivett belőlünk a szombati OSC elleni mérkőzés. Én úgy gondolom vasárnap és hétfőn kaptak annyi pihenőt a játékosok, hogy ez ne legyen probléma.
Most egy hosszú szünet lesz a bajnokságban, nem állunk úgy a tabellán, ahogy azt elterveztük ezért mindent megteszünk, hogy a következő mérkőzésig rendezzük sorainkat.