Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Az OSC ellen játszunk, de már keddre készülünk

De Blasio Domenicoval a PVSK Mecsek Füszért csapatkapitányával beszélgettünk csütörtökön az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában a csapat eddigi teljesítményéről és az OSC elleni mérkőzésről.

- Hogyan értékeled a szezonból eltelt időszakot?
-- Ami a bajnokság eltelt időszakát illeti a szerzett 7 pontot és a 10. helyezést reális állásnak tartom. Játszottunk két idegenbeli győztes mérkőzést, ami nem volt előre látható, illetve döntetlent játszottunk itthon a KSI csapatával, ahol számítottunk a győzelemre. Sajnos még nem tudtunk hazai pályán nyerni, ezt nagyon sajnálom.

- Mit vársz az OSC elleni mérkőzéstől?
-- Az OSC a bajnokság egyik legerősebb csapata, akik az idei szezonban éremért küzdenek. Az elmúlt bajnokságban a 11. helyen zártak mögöttünk, de a szezon elején az új szponzornak köszönhetően kicserélődött a teljes csapat. Igazoltak hét játékost Egerből, ötöt Szegedről, egyet a Vasastól, ezért nagyon megerősödtek. Nehéz mérkőzésre számítok, ahol két célunk lehet. Az egyik, hogy az UVSE elleni nagyon fontos mérkőzésünk előtt - ami számunkra kötelező győzelem - egy erős csapattal tudjunk úgymond felkészülési mérkőzést játszani, a másik, hogy egy tisztes (kis különbségű) eredményt érjünk el hazai pályán. Megfelelő koncentrációval és korrekt bírói ítéletekkel ez sikerülhet, sőt sikerülnie kell.