Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Kemény és küzdelmes mérkőzés volt

A PVSK Mecsek Füszért (9.) vízilabdázói a 3. helyen álló FTC csapatát fogadták az Abay Sportuszodában.  A Fradi agresszív védekezésével és a bírói döntésekkel nem bírt csapatunk.

PVSK Mecsek Füszért - FTC 5:7 (1:2, 3:2, 0:2, 1:1)
E-On Férfi Vízilabda OB I. bajnokság (alapszakasz), 7. forduló
Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda

PVSK Mecsek Füszért: Barát, Kósik - Horváth, Polovic, Danilo, Müller, Csacsovszky (1 gól), Francsics, Czigány (2 gól), Práczky, Kistamás (1 gól), Krizsán (1 gól), Csaba, De Blasio. Edző: Bereczki Miklós

Végig nagy iramú és izgalmas mérkőzést játszott a két csapat a nagyszámú és lelkes közönség előtt. Bár (kezdésnél) az FTC szerezte meg a ráúszásnál a labdát és lőtte emberelőnyből az első gólt, az első két negyedben kiegyenlített volt a mérkőzés. A második negyedben minden reklamálás ellenére (percekig állt a játék) elvettek csapatunktól egy érvényes gólt, így a csapatok 4-4-es állással fordultak.
A harmadik negyedben, míg a Fradi két gól is lőtt, csapatunk az ellenfél agresszív védekezésnek nem találta az ellenszerét, több helyzet is kimaradt. A végén kiderült ez volt a fordulópont, mert bár a negyedik negyedben bátran támadtunk csak büntetőből tudtunk egy gólt szerezni, ami már kevés volt a felzárkózáshoz.

Bereczki Miklós értékelése:
Nagyon kemény és küzdelmes mérkőzés volt, mert látszik az FTC játékán Gerendás György munkássága (agresszív játékstílus). Sajnos ez az a vízilabda, amit a mi játékvezetőink megengednek az Ő csapatainak. Ez nemzetközileg nem megy, ott ezt nem engedik, lásd az Eger sokévi eredménytelen nemzetközi szereplését. Mi nagyon fegyelmezetten játszottunk, tiszta szívvel és erőből küzdöttünk. Sajnos a támadások befejezésére, és a góllövésre az előbb említett okok miatt nem sok energiánk maradt. Sajnos a negyedik negyed elején kétgólos Fradi vezetésnél azt egyik legrutinosabb játékosunk kihagyott egy helyzetet, amikor kettős emberelőnyben voltunk. Ott éreztem, hogy ez a meccs elment. Ennek ellenére nincs okunk szégyenkezni, pláne hogy súlyos játékvezetői hiba is minket sújtott. Nincs baj, dolgozunk tovább!