Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Vízilabda szakosztály

PVSK-Mecsek Füszért

Szeretnénk végre otthon is nyerni!

Czigány Károllyal a PVSK Mecsek Füszért játékosával beszélgettünk csütörtökön a délelőtti edzés után a csapat eddigi teljesítményéről és az FTC elleni mérkőzésről.

- Hogyan értékeled a szezonból eltelt időszakot?
-- A bajnokság eltelt fordulói alapján meg vagyok elégedve a teljesítményünkkel, de nagyon sajnálom a KSI SE ellen elvesztett két pontot. Ha az a két pont meglenne, akkor mondhatnánk igazán, hogy nagyszerűen kezdtük a szezont. Jó látni, hogy hetente lépünk előre. A Debrecen elleni mérkőzésünkön összeállt a védekezésünk, a BVSC ellen pedig támadásunk is úgy alakult, ahogy azt terveztük. Úgy gondolom, hogy a BVSC elleni idegenbeli meccsünkön játszottunk a legjobban, Budapesten a győzelem igazi bravúr volt a csapattól.
Az eddigi jó teljesítményünk annak a játékstílusnak köszönhető, aminek az alapja a pörgős játék és a gyors lefordulások. Ehhez nagyon fontos a csapat jó fizikális állapota, ami szerintem rendben van.

- Mit vársz az FTC elleni mérkőzéstől?
-- Bár itthon játsszuk a mérkőzést mégis a Fradi az esélyesebb, ennek ellenére mindenkép nyerni szeretnénk. Az FTC szerintem hasonló erősségű csapat, mint a Honvéd volt, több tapasztalt játékossal rendelkezik. A napi jó forma sokat fog számítani. Ha játszani tudjuk a pörgős stílusunkat, akkor kihasználva, hogy talán mi fizikálisan (a Faradiban több idősebb játékos is játszik) jobban bírjuk a végén, nyerhetőnek látom a mérkőzést, bár ehhez mindenkinek kimagaslót kell nyújtania. Szeretnénk végre otthon is nyerni!