Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

PVSK

Múlt és jelen

Már az 1910-es évek közepén felvetődött Pécsett, a különböző egyesültekben sportoló vasutasok között, hogy „saját” egyesületet kellene létrehozni. Hosszas előkészületek után 1919. augusztus 23-án mintegy 500 sportoló és pártoló tag létrehozta a PVSK-t.

Elnökség

A Sportkör ügyintéző és képviseleti szerve (vezető szerve) az Elnökség. Az elnökség tagjait a Közgyűlés (küldöttgyűlés) egyszerű többséggel, nyílt szavazással az egyesület tagjai közül választja.

A PVSK aranygyűrűsei

A Sportkörben végzett kimagasló sport- és sportszervezői tevékenység elismeréséül a PVSK Aranygyűrűje kitüntetést - mely együtt jár a Pécsi Vasutas Sportkör örökös tiszteletbeli tagja címmel - kapott személyek 1994-től, napjainkig.

A PVSK tiszteletbeli tagjai

A Sportkörben végzett kimagasló sport- és sportszervezői tevékenység elismeréséül a PVSK Tiszteletbeli Tagja elismerő oklevelet kapott személyek 1994-től, napjainkig.

Alapítványok

Alapítványaink támogatásával a szociálisan hátrányos helyzetben élő, illetve az utánpótláskorú sportolóinkat segítheti, akár adománnyal, akár személyi jövedelemadója 1%-ával.

Támogassa a PVSK sportolóit adója 1%-val

Tisztelt Szülők, illetve Támogatók! A magánszemélyek személyi jövedelemadójáról szóló törvény minden évben lehetőséget nyújt arra, hogy Önök az adott évi összevont adóalapjukat terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adójuk 1%-áról Alapítványunk javára rendelkezzenek.

SHOP - Megvásárolható termékeink

A titkárságunkon vásárolható PVSK-s galléros póló, sál, illetve „90 éves a PVSK” - A Pécsi Vasutas Sportkör története 3. rész és a „Mindörökké Vasút”-című könyvek.